141109_mosso9n_dinar_cotxeGRÀCIES AL 7300 MOSS@S QUE AHIR AMB PROFESSIONALITAT I ESFORÇ  VAN COBRIR L’AMPLI DISPOSITIU QUE VA SER GARANT DE LA SEGURETAT CIUTADANA EN LA JORNADA DEL #9N2014.

Novament, el dispositiu de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra per al dia 9 de novembre, format per un total de 7.300 agents convocats a treballar,  ha estat un èxit gràcies, principalment, a la implicació, professionalitat i vocació de servei dels agents que trepitgen el carrer.

Novament, ha quedat palesa la greu manca de recursos amb els que els agents del Cos de Mossos d’Esquadra han de prestar el seu servei diàriament, ahir agreujades pel fet que hi havia molts més mossos de servei. La manca de vehicles disponibles, la manca de portàtils o la nefasta organització dels relleus durant la llarga jornada en alguns destins han estat la tònica general en un dispositiu on els agents han hagut de fer ús, una altra vegada, dels seus telèfons mòbils particulars per tal de poder comunicar amb les diferents sales de comandament les novetats durant el transcurs del servei. A més, les resolucions de condicions de treball dels dispositius no serveixen per a res, ja que enumeren tot un seguit d’unitats que hi participaran però, a la pràctica, no en fan cas i fan ús d’altres unitats, com és el cas de agents de la URPA de Barcelona, a qui van fer cobrir també el dispositiu quan, normativament, aquesta unitat no té com a tasques pròpies ni USC, ni ordre públic ni protecció de persones i bens ni res semblant.

Volem remarcar que tots els agents que varen participar en el dispositiu, i que van vetllar per la seguretat ciutadana i l’ordre públic durant la jornada, han destacat que el procés participatiu es va desenvolupar amb total normalitat i civisme per part dels ciutadans de Catalunya. No així per part d’alguns comandaments policials, que, un cop més, no han estat a l’alçada pel que fa al tracte dispensat als seus subordinats. 

>> Llegeix COMUNICAT CONJUNT