141211_apunyalament2Ahir, al voltant de les 20:30 hores, una patrulla finalitzava un punt estàtic al carrer Numància de Barcelona. Quan els agents estaven al cotxe, un home es va acostar per la part del conductor i va aprofitar el moment per atacar amb una arma blanca el coll del company. La ràpida reacció del mosso va evitar que el lesionés en un punt vital però sí que el va ferir de gravetat. En aquell moment l’agressor va intentar escapar corrent però els mateixos companys el van enxampar i van procedir a la seva detenció. Tot i que el company es troba fora de perill, hem de tenir present que la seva professionalitat i la sort van evitar la tragèdia ja que només 9 mil•límetres separen la ferida de la artèria caròtida.

Des de la Trisindical destaquem la professionalitat dels nostres companys, que van reaccionar eficaçment davant la referida agressió i també li desitgem al mosso ferit una prompta recuperació.

D’altra banda, per la seva similitud, aquest cas ens recorda al cas del company de Ciutat Vella que també va ser agredit al coll i en el qual va ser determinant l’assistència jurídica sindical que vam proporcionar per tal que l’agressor fos jutjat i condemnat per homicidi en grau de temptativa.

Per últim, atès que l’Administració ni està ni se l’espera, com ha quedat palès en infinitat de casos, ja hem posat a disposició de l’agent agredit els nostres serveis jurídics i que d’aquesta manera, es condemni l’agressor amb fermesa. Ahir mateix, diversos representants de la Trisindical van personar-se en el centre mèdic per tal de donar el nostre suport al company agredit i iniciar les accions pertinents. Així mateix, en aquest cas també exercirem l’acusació popular.

>> Llegix COMUNICAT CONJUNT