150204_Coches-atrapados-por-la-nevada_webFeia dies que es tenia coneixement que la nit de dimarts podia començar un fort episodi de nevades arreu de Catalunya. Tot i que aquesta previsió va ser anunciada tant pels serveis meteorològics com per diferents mitjans de premsa, quina ha estat la nostra sorpresa quan ens informen els agents que no hi ha cap tipus de dispositiu especial, no hi ha previsió que aquests dies hi hagi ni més agents ni més vehicles, sobretot de la unitat de trànsit i de seguretat ciutadana. En altres paraules, tot i l’ avís del temporal, no s’ ha vist cap diferència en el servei entre qualsevol dia normal i dimarts nit.

Les conseqüències d’aquesta manca de previsió real les hem vist tots. I les han patit els ciutadans i els agents, absolutament desbordats i aguantant in situ les queixes lògiques dels ciutadans que es quedaven desatesos i no veien solucions.
Sembla mentida que l’ administració no n’aprengui i que permeti que a la que neva es pari tot, especialment en llocs com la A2 a l’alçada del túnel d’ El Bruc (recordem que això ja va passar al 2001).

Senyor Conseller, si s’ha de fer un anunci de que els camions no poden circular especialment per algunes vies, aquest anunci s’ha de fer el dia abans mínim, i els agents ho podran controlar molt millor. Quan ja neva, no hi ha res a fer.

Agrair la professionalitat dels agents que es van veure desbordats en molts llocs, sense tindre equipament pel fred i van estar hores a peu de neu intentant ajudar a la gent. De fet una companya va ser envestida per un vehicle quan ajudava a ficar cadenes a un altre vehicle, resultant ferida. Ànims i li desitgem que es recuperi aviat.

Esperem que d’una vegada serveixi aquesta experiència perquè no es tornin a repetir aquests fets.

>> Llegeix COMUNICAT TRISINDICAL