150223_amenaca_terroristaLa TRISINDICAL de MOSSOS hem tornat a enviar un escrit al Comissari en Cap del Cos, Sr. Trapero, pels dubtes i desinformació del Nivell d’Amenaça Terrorista que existeix a Catalunya.

Després de certes notícies a la premsa que informaven d’un possible augment de nivell d’amenaça terrorista de 3 a 4, de la filtració d’una reunió d’alts comandaments on suposadament van parlar de l’existència d’un vídeo yihadista comunicant la voluntat de segrestar policies per després executar-los, de missatges per la xarxes socials i algunes recomanacions que han fet comandaments en brífings, la incertesa i desconcert entre els moss@s és majúscul.

En l’escrit al Comissari, la Trisindical li tornem a denunciar la manca d’informació, formació i mitjans que pateix el Cos.

Li critiquem la nul·la resposta a les nostres denúncies, com també l’ordre per retirar les armes llargues a USC en comptes de gestionar de forma urgent i prioritàriament la docència, manipulació i pràctiques d’aquestes armes necessàries per tal de poder fer els controls amb la màxima seguretat.

També li denunciem la vulnerabilitat de moltes comissaries amb sistemes de seguretat obsolets o simplement inexistents.

I per últim hem demanat al Comissari que ordeni que els controls de pas, de trànsit o transfronterers es realitzin amb els efectius que puguin garantir la seguretat òptima del control i que es deixin de fer controls merament estadístics ja sigui per inflar estadístiques o per competir en rànquings entre caps d’unitats.

>> Llegeix COMUNICAT TRISINDICAL + ESCRIT