Avui es presenta el Codi d’ètica de la Policia de Catalunya, en el qual hi hem participat els sindicats que constituïm la Trisindical. Malauradament hem pogut comprovar, però, que el text finalment publicat, difereix substancialment del que va sorgir del Comitè d’Ètica, pel que fa al reconeixement dels drets dels policies.

Tot i que finalment vàrem aconseguir que els drets dels policies es trobessin recollits en el nou codi, després del tràmit al Parlament, tornem a veure com als policies se’ls restringeixen drets respecte de la resta de ciutadans. Així, mentre a l’esborrany que va sortir del Comitè d’Ètica es reconeixia el dret dels policies de Catalunya a “gaudir dels mateixos drets civils i politics que la resta de ciutadans”, el que finalment s’ha publicat no fa aquest reconeixement i ho deixa en “gaudir dels drets civils i polítics que els són propis”. Quins drets ens són propis? Són diferents dels que ostenten la resta de ciutadans? Som, doncs, ciutadans de segona?

I més.. >> LLEGEIX COMUNICAT 2015_03_17COMUNICAT_TRISINDICAL COMUNICAT DE PREMSA CODI ÈTICA POLICIA DE CATALUNYA.docx