Els serveis jurídics de la Trisindical- CAT, SME i SPC- han presentat querella criminal per un delicte de prevaricació davant del jutjat d’instrucció de Barcelona contra la Subdirectora General de Recursos Humans de la Direcció General de Policia, la Sra. Maite Català, en relació a les eleccions sindicals del Cos de Mossos d’Esquadra.

El dia 28 d’abril d’enguany era el primer dia hàbil per promoure les eleccions sindicals seguint el procediment marcat pel Decret 135/2003 de 10 de juny, sobre normes reguladores de les eleccions dels representants del cos de mossos d’esquadra al consell de la policia-mossos d’esquadra i designació d’organitzacions sindicals representatives. Aquell dia, es van presentar dos documents de promoció, un presentat per la Trisindical a les 9:05 i un altre presentat pel sindicat SAP-UGT a les 8:28 del matí. El sorprenent d’aquest fet és que el registre habilitat per la comunicació té un horari d’atenció al públic de 9 a 14 hores del matí i per tant, el document presentat pel SAP-UGT  es va registrar quan el registre es trobava tancat.

Aquesta irregularitat es va comunicar a la primera reunió amb els representants de l’Administració, amb la Sra. Maite Català com a màxim responsable per part de la DGP en aquest procediment. No obstant, tot i reconèixer l’hora de registre del document, la Subdirectora no va exercir la tutela que li correspon al seu càrrec per la qual ha de vetllar per unes eleccions sindicals basades en la transparència, seguint la legislació vigent i va determinar que el document registrat fora d’horari era vàlid. Per tant, el sindicat que el va presentar, el SAP-UGT, seria el que marcaria el calendari de les eleccions. Per aquest motiu, la considerem directament responsable de la il·legalitat d’aquesta acció.

>> Llegeix Comunicat 2015-06-22-Comunicat_Trisindical Querella..