caporalsergen10En l’acord signat aquest passat mes de gener de 2015 pel SAP-UGT, a banda d’horaris també hi havia altres punts de l’acord que feien por.

Un d’aquests punts de l’acord feia referència a canvis en el sistema de mèrits dels concursos. Doncs bé, ara ja sabem que és el que han acordat SAP-UGT i l’Administració pel que fa als mèrits i cal destacar que després de molts anys de lluita sindical per aconseguir que a l’antiguitat al cos se li donés un plus de reconeixement en els concursos, ara han acordat castigar durament l’antiguitat.

De fet destaquem dos dels canvis en matèria de mèrits en els concursos:

– La valoració del rendiment de treball (PGA) puja del màxim de 8 punts, als 12 punts (suposa el 36,36% del total dels mèrits). Premien una valoració que sempre hem denunciat per subjectiva i arbitrària. 

– Castiguen amb duresa l’antiguitat baixant el topall màxim dels 9 punts als 5 punts (15,15% del total dels mèrits). Gairebé a la meitat!!

>> Llegeix comunicat _2015-06-08_COMUNICAT_TRISINDICAL EFECTES NEGATIUS ACORD SAP..