brimo

Fa anys que en aquests mesos d’estiu l’àrea de brigada mòbil fa servei en torn de nit a Salou. Inici a Sabadell, desplaçament fins a Salou (uns 140 km). Servei de seguretat tota la nit fins les 7 del mati. Després, tornada a Sabadell (140 km mes) i amb tot el sol de cara a la conducció. Això en el millor dels casos. Si es fan detinguts, no es plega de Salou fins que s’han fet les diligències o en cas de judici ràpid, es queden agents al judici (sense dormir) d’aquell mati i quan acabi tornen a Sabadell.

 

Quan es va plantejar fa anys que BRIMO fes aquest servei, el SME ja va avisar que era un risc. Els agents fa massa temps i aquest any no és una  excepció, ens avisen del risc de que el conductor es quedi dormit en el viatge de tornada. Risc encara mes evident quan l’horari s’allarga per motius com una detenció.

 

Ja al seu moment vam demanar que si era BRIMO qui havia de fer aquest servei es donessin unes condicions concretes per a evitar aquests desplaçaments de tornada. Si ho han de continuar fent que disposin d’un lloc on dormir, evitant posar-los en perill d’un possible accident a la tornada. I mes quan a sobre l’horari no està clar i es pot allargar de forma indeterminada.

 

Volem fer incís en que el cos de mossos fa campanyes de sensibilització del transit on demana precaució al volant, demanat que el vehicle estigui en optimes condicions, i que el conductor estigui descansat. No entem com no es predica amb l’exemple i s’obligui a treballar als agents fent cas omís d’ells consells que donen a la resta de conductors.

 

Per aquest motiu hem adreçat escrit al Director General Sr Batlle demanant que es deixi de fer aquest servei en aquestes condicions. Que possibilitin un lloc on dormir o es deixi de fer aquest servei i el facin unitats d´ARRO properes.

 

Que no haguem de lamentar cap accident. #DRAGONS

 

>>Lleix  comunicat SALOU BRIMO