MANTEROS

Arrel de la denuncia que va efectuar el SME sobre el dispositiu manters al port de Barcelona hem pogut constatar com NO s’ha suprimit, sino que ha augmentat. De forma que dels 40 agents inicials hem passat als 84 agents actualment, entre ARRO i BRIMO.

La càrrega de feina per aquest dispositiu està passant factura als agents i no ens cansarem d’avisar tot i que no ens fan gens de cas.

De forma incomprensible es fa venir a agents d’Arro de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida (encara que hi ha desmentiment oficial, podem asegurar que aquest efectius van participar al mes de juliol al dispositiu).

El malbaratament de recursos es inexplicable, trajectes de mes de tres hores per arribar a destí, hores no aprofitades per trobar-se a la carretera, sumat a la benzina per les forgonetes. Podem aseverar que qui fa aquets dispositius NO pensa en quelcom tan bàsic com l’optimització de recursos. Diàriament, només en hores extres, en dispositiu manters la despesa és d’uns 4.000 €.

La manca d’efectius aquest estiu a tota Catalunya és gravíssima, tal com hem denunciat anteriorment. Obligant a tancar dependenciès policials, havent de comunicar al ciutadà que ha de tornar hores després per fer una denúncia, en definitiva, fent serveis de seguretat ciutadana de baixa qualitat. Tot això degut a la manca d’agents, fet constatat  arreu del territori.

Un any més sense noves promocions d’agents. Sense cap dubte una pèssima gestió de recursos.

 

Per aquets motius, exigim que es tracti la seguretat pública de Catalunya amb seriositat d’una vegada. No podem seguir així. I menys en Nivell 4 d’alerta antiterrorista. No veiem cap altra solució que hores extres per poder tindre agents patrullant i atenent al ciutadà.I a tota Catalunya. Ara ja, és urgent.

 

La seguretat pública i de qualitat al servei del ciutadà no pot tenir distincions de territori.

#VOLEM SOLUCIONS JA!

>>Llegeix comunicat en pdf