índice

Des de fa setmanes furgonetes de BRIMO i ARRO, fan servei a una avinguda del Port de Barcelona, com a mínim 40 agents diàriament.

La motivació no es el nivell 4 d’alerta antiterrorista. No hi ha un problema d’ordre públic que justifiqui aquesta despesa d’efectius. No.

És per a evitar que s’instal·lin els manters a fer venda ambulant .

 

Fa més d’un any que avisàvem que aquesta problemàtica  aniria a més. Des de l’àmbit polític de l’ajuntament s’ha estat absolutament permissiu, manifestant que LA SOLUCIO NO PODIA SER POLICIAL. Una vegada el problema de la venda ambulant els ha superat i ha crescut de forma exponencial, ara, el problema el passen a MOSSOS .I el que podem assegurar és que no podem destinar una furgoneta en cada lloc on es vulgui evitar la presència de manters.

 

És una pèrdua brutal de recursos, agreujat actualment per la manca d’efectius, que pateix el cos. Cada dia venen furgonetes d´ARRO de fora de la província de Barcelona per vigilar una vorera per aquest problema. Es especialment dur pels agents que fan tasques operatives de la BRIMO, degut a la càrrega de feina acumulada pel Nivell 4, sumat a aquets mesos de servei a Salou, Lloret, festes de Gràcia i en breu l’inici de la lliga de fútbol. Recordem que tots aquests serveis el fan amb l’armilla de més de 8 kg, ja que encara no disposen de l’armilla interior .Aquest pes extra passa factura augmentant les baixes laborals.

 

Tot això es especialment greu en un moment en que comissaries molt importants, que no citarem per motius de seguretat, fan servei únicament amb dues patrulles.

 

Ens resulta indignant aquest dispositiu quan de manera generalitzada a les  comissaries el servei ordinari es converteix en un drama degut a la falta d’efectius.

 

Fem públic el malestar dels propis agents que hi participen i que ens manifesten que els manters es mofen d’ells i els diuen que saben a quina hora marxen i que quant marxin es col·locaran. I així ho fan. Res te gaire sentit.

 

Per aquest motiu demanem a la DGP que apliqui el sentit comú i deixem de fer el ridícul al Port de Barcelona amb aquest dispositiu.

>>Llegeix comunicat  comunicat manters