rpg

El dia 6 d’octubre vam mantenir la reunió amb els caps de la RPGirona, us fem resum dels punts tractats:

TRÀNSIT: el control preventiu d’alta sinistralitat de N260, ve marcat per la Divisió (horari inclòs) dins del pla d’estiu, segons el cap de la ART tampoc ha estat tan “feixuc”, ja que durat 44 dies i han passat 32 patrulles, destaca la disminució d’accidents en un 50% i ens diu que la majoria hi ha durant entre una hora i una hora i mitja, que han contemplat no coincidir en els horaris de més calor i fer relleus.

 
Motoristes de trànsit patrullen sols: segons el cap de la ART sí que poden estar sols perquè no és patrullatge, és “dispositiu”… Manifesten que són moments molt puntuals o perquè s’ha espatllat alguna moto. La Trisindical ha manifestat el seu rebuig a aquesta situació i ha demanat que sense excepció es faci per seguretat sempre amb dos motoristes.

 
SRC: ens queixem de la manca d’efectius, agreujada sovint per agafar operadors per anar a fer valisa policial o de conductor de cap regional. La inspectora cap de sala informa que hi ha 84 efectius (36 rebaixats d’algun torn per reducció o adaptació), 9 efectius de baixa, 11 que no fan nits i 5 que fan vigilància d’edifici. Que si hi ha manca operadors i s’ha de fer valisa, ja la faria ella… I diu que els agents que surten ho fan de bon grat, encara que deixin a un company amb més conferències.

 
-Sobre les millores d’instal·lacions: s’ha col·locat màquina de climatització nova i ara estan pendents de rebre taules i cadires que passa pel Comitè de Salut Laboral. També està pendent d’aprovació de pressupost l’ampliació del menjador.

 
La manca de coordinació entre USC-Trànsit quan hi ha un incident per dur diferents conferències, proposen que els agents portin dues emissores. Que des de Sala ja s’usa el “despatxer” per a comunicacions d’interès que afecten a més d’una freqüència.

 
FIGUERES: la sensació dels caps regionals és que la situació del Barri gitano està bastant controlada, tot i que a l’estiu els efectius de l’ARRO no han pogut fer presència pel pla de costes. Que l’Ajuntament segueix, amb Fecsa, han detectat menys comptadors punxats. I que no hi han hagut incidents rellevants. Està en vies de creació l’associació de veïns del barri.

 
TIR: teníem queixes sobre la imputació real de les hores de tir. Hem demanat que recordin a les oficines de suport que no hi ha cap problema per imputar perllongaments.

 
La JONQUERA: denunciem que sovint hi ha un efectiu sol fent porta/OAC, i fins i tot algun dia d’estiu tancada. Manifesten que sempre hi ha un patrulla (puja de figueres) i que en principi el 2017 haurien d’iniciar les obres de construcció de la nova comissaria, amb capacitat per 70-100 agents… El problema serà omplir-la.

 
ARRO: el tema de les dutxes aigua calenta que arrosseguem des que es va obrir l’edifici. Han donat avís a l’empresa Soler per a què canviï la vàlvula i reguli la temperatura màxima.

 
Magatzem per guardar substàncies decomissades: estan esperant aprovació pressupost per la compra de dos contenidors (un contenidor de 6 metres per Figueres i un altre per Girona de 12 metres) i fan gestions amb els jutjats per agilitzar tràmits de destrucció i menys mostres.
Per qualsevol proposta o aclariment, contacteu amb els vostres delegats territorials.
Girona, 10 d’octubre de 2016.

 

 

 

SPC                                 CAT                                SME

>>Llegeix el comunicat en pdf