rpteAquest dimarts 25 d’octubre de 2016, el SME, la resta de forces sindicals del Cos de Mossos d’Esquadra i els caps de la Regió Terres de l’Ebre, hem tingut la reunió regional.
En aquesta reunió hem debatut els següents temes:
1- Armilles i fundes.
S’han repartit a la regió el 75% de les armilles. Hi haurà un retard màxim fins a mitjan Gener, sobretot en les talles especials.

 

 

2- Hores extres a USC
Sol es poden fer hores de POEA remunerades. De moment a la regió no fa falta fer hores extres a USC.
3- Vehicle tot terreny a Gandesa
Es demanen més tot terreny per a les comarques de ribera i terra alta per les condicions per on poden passar els vehicles policials, ja que hi ha molt tema rural i amb cotxes baixos no poden arribar a segons quins llocs. Ens donen com a resposta que des de direcció General ja se té el que toca per comissaria.

 

 

4- Roba d’hivern
Se sol·licita per part de tots els sindicats roba d’hivern per a les zones de Terra alta i Ribera d’Ebre, ja que els agents s’estan gastant diners en tèrmiques i altres peces de roba a causa de la deficitària roba que tenen. Com a resposta ens diuen que la dotació de roba d’hivern només es pot demanar per al Pirineu

 

 

5- Mora d’Ebre: Manca de comandaments.

Ens manifesta l’intendent que a partir d’ara mai es quedarà un agent de responsable. Ens ho garanteix.

 

 

6- Trànsit Mora
Ens convoquen a una reunió brífing del dia 27 a Mora on assistirem.
7- Ametlla: Qüestió càmeres.

El funcionament de les càmeres exteriors i interiors era nefast per imatges. Es va detectar que el problema era del cablejat d’aquestes. S’ha solucionat aquesta incidència i ara se solucionarà la incidència de les del carrer. Sobre la visió de nit que es veia des de fora el que passava dins la comissaria de nit s’han posat unes làmines amb les quals ja no es veu absolutament res.
8- ARRO.

Es demanen hores extres de POEA. Que no obligui la CSUCOT a ser set per equip sinó, és impossible fer hores a territori, ja que es tracta d’una ARRO petita amb un equip per torn i creiem que és un greuge comparatiu, ja que hem observat que hi ha equips que no són set a altres regions i estan fent hores POEA a Barcelona. Des del SME demanem que es negociï això per poder fer hores, ja que van d’ordinari a fer serveis que altres ARRO van cobrant.
Com a resposta ens comenten que s’estudiarà i es parlarà amb la CSUCOT per acostar postures i intentar solucionar aquest greuge.
Se sol·licita que les hores POEA es paguin encara que sigui servei ordinari, ja que tothom va cobrant menys nosaltres que anem d’ordinari i ens desplacem a Barcelona i sol tenim dret a dieta i almenys que ens deixin triar si volem hores o ordinari.
Com a resposta ens diuen que s’ha de fer per hores extres i pel que fa a triar, és un mal de cap per l’administració. Des del SME demanem que si és un mal de cap, que es faci igual que quan és per perjudicar 10 minuts no treballats, que si perden temps per arreglar-ho. L’Intendent ho troba coherent però li costa admetre-ho, però creiem que no hi haurà problema, ja que la CSUCOT admet aquest fet.
Demanem també que ARRO terres de l’Ebre deixi de funcionar per binomis amb tres vehicles, ja que perd tota la seva influència com a especialitat de resposta ràpida. A més des del SME hem manifestat que si es fa perquè la gent vegi més llumetes pel carrer, ho trobem molt poc encertat que es deixi anar sol amb furgó i un vehicle com sempre s’ha fet i que si esporàdicament s’ha de fer que no hi haurà cap problema però ja prou d’estadística i patrullatge, i que el patrullatge es pot fer igual i no malbaratant recursos per què sí. Ens manifesten que ho estudiaran.
Demanem que tant Tir com formadors a ARRO s’unifiquin i es dimensionin els efectius que siguin correctes per a realitzar totes les tasques tant de tir i formació, ja que ara hi ha monitors que estan a equips i fan de monitors formadors que no tenen curs de tir, quan hi ha vacances o baixes no es realitza formació o les línies de tir s’anul·len ara que estem a nivell quatre4, etc. Ens comenten que ho estudiaran per veure com aplicar-ho amb els efectius que toquen per ràtio.
Es demana que com a totes les ARRO de territori s’eliminin les nits de dijous, ja que cap ARRO de territori fa aquesta nit, i que si a l’estiu cal o si hi ha dispositiu es facin, però si no és imprescindible que es tregui, ja que sembla que en tot som diferent de totes les altres ARRO. Ens comenten que ho estudiaran.
Es demana que es revisin les hores acumulades i efectius mínims dins ARRO, ja que amb els mínims que hi ha sobretot a les nits és gairebé impossible demanar hores o AP’s, ja que per coincidència amb vacances, baixes o indisposicions no es pot.
Des del SME esperem que a tot ens donin resposta ràpida i acord amb les sol·licituds demanades, ja que no es demana res que no s’estigui fent a les altres regions.

 

 

>>Llegeix el comunicat en pdf