Els serveis jurídics de l’SME han aconseguit una vegada més que la Generalitat pagui a un agent la indemnització per les ferides patides en acte de servei. En aquest cas parlem de fets de fa 5 anys.
En el judici, el condemnat era insolvent i no va pagar. Es va fer la reclamació oportuna a la DGP però no es va rebre cap resposta. Això ens va abocar a interposar recurs contenciós-administratiu. Després d’obtenir una sentència estimatòria, avui podem informar que l’agent finalment ha pogut cobrar la indemnització per uns fets que van succeir fa més de 5 anys. En total 12.400 euros i resten encara els interessos legals als quals també té dret.
Cal recordar que al mes de desembre vàrem guanyar per 9 sentències de casos similars, una d´elles de 22.140 euros més els interessos.
Està clar que els agents ferits en acte de servei mereixen ser indemnitzats per l´administració si el culpable és insolvent. Els jutjats ens estan donant la raó. I moralment és més que lògic i just. Per això no és presentable que la Generalitat es negui sistemàticament a pagar en aquests casos, demorant aquest dret durant anys i fent tots els recursos possibles. Els agents triguen anys a cobrar i l´administració gasta recursos i diners de tots en serveis jurídics i interessos i costes processals. Es gasten molts diners de tots per no pagar als agents quan toca.
Per aquest motiu, instem al Conseller d´Interior a què d´una vegada posi solució a aquest greuge als agents que pateixen aquesta situació i de pas, deixin de malgastar recursos públics per tal de demorar el pagament.
Si ets afiliat i et trobes en aquesta situació, contacta amb els serveis jurídics per mitjà d´aquest e-mail juridiques@sme-mossos.cat i et buscarem solució, sense cap cost econòmic pels nostres afiliats.
Per últim, felicitar al company i als serveis jurídics de l’SME per la seva feina feta.

 

>>Descarrega el comunicat en pdf.