A l’SME hem demanat a la Direcció General de la Policia que optimitzin el servei de les unitats d’ARRO. El cas que és que ens van arribant informacions de diferents unitats ARRO de Catalunya comunicant-nos que els fan fer grans desplaçaments amb molts quilòmetres de per mig per cobrir serveis de curta durada.

Per posar un exemple concret, ARRO Terres de l’Ebre va ser enviada al Prat per fer un DEC de curta durada (trenta minuts) i després tornar del Prat cap a Terres de l’Ebre. Això vol dir un viatge d’anada de més de 180 quilòmetres amb dues hores de viatge, per després fer només mitja hora de DEC i tornar a fer la tornada de nou amb més de 180 quilòmetres i dues hores més de viatge. 4 hores de viatge per mitja hora de servei.

Això es repeteix vegada i una altra en diferents ARRO del territori i suposa un malbaratament dels recursos humans i tècnics i a més, posar en perill la integritat física dels agents, ja que a més hores de desplaçament, més possibilitats d’accident.

És per aquest motiu que des de l’SME hem demanat que es revisin els protocols de funcionament de les ARRO per tal de mirar d’optimitzar al màxim els recursos dels quals disposen i disminuir els riscos d’accident en els desplaçaments.

>> Descarrega’t el PDF: OPTIMITZACIÓ DE LES ARRO