Ahir dilluns 15 de maig es va reunir el Consell de la Policia i s’han tractat els següents temes:
– La nova llei de policia de moment és un treball intern del Departament.

– Sobre la regulació de la segona activitat, a l’SME denunciem l’acord del 2008 per d’aquesta manera obrir negociació. Donem un termini d’un mes per crear una comissió de treball en aquest sentit.

– Hi ha previsió de publicar al DOGC la convocatòria d’accés al cos de mossos d’esquadra la segona quinzena de juny. Dins les bases fins ara s’exigia tenir el català B i ara s’exigirà el català C.

– Ens informen que hi ha dos grups de treball creats per tractar la recuperació de les pagues del 2013 i 2014.

– Quan s’aprovin els pressupostos generals de l’Estat, es preveu que se’ns apliqui un augment de retribucions i que es farà de manera retroactiva a gener, si així també ho preveuen aquests mateixos pressupostos.

– A l’SME plantegem que l’especialitat d’investigació està molt oblidada i que presenta moltes mancances així que volem que es creï una comissió de treball específica on puguem debatre i proposar millores. Ens accepten la nostra proposta i ben aviat ens convocaran a una comissió de treball específica d’Investigació.

– L’Administració revisarà i canviarà el sistema actual de compensació de quilometratge i temporalitat d’assistència a cursos de formació i judicis. Ens convocaran a una reunió on ens presentaran la modificació normativa que proposen.

– El Departament ha treballat en una proposta de canvi d’uniformitat i els delegats de prevenció de les organitzacions sindicals podran participar una vegada en sigui aprovat el disseny.

– La jubilació anticipada dels mossos d’esquadra es tractarà en la reunió de pròxima junta de seguretat. De moment no hi ha data prevista de reunió.

– Els vals de paisà corresponents a 2014-2015 ja s’estan repartint a moltes regions i en aquelles on encara no s’ha fet, es portarà a terme en els pròxims dies.

– Aquesta mateixa setmana sortirà publicada la resolució de l’oferiment d’APEN que es va fer pel tancament de la presó model.

– Els sindicats rebrem aviat una còpia d’instrucció d’activació dels serveis jurídics de l’Administració per tal que en fem les nostres valoracions i esmenes.

– S’han demanat a les diferents comissaries de territori d’identificar aquells llocs de treball que amb regularitat són ocupats per un caporal fent tasques de Cap de Torn, pròpies de Sergent, per tal de crear nous llocs de treball de Cap de Torn i així poder compensar-los econòmicament. En principi no està previst de fer el mateix amb aquells llocs de treball ocupats per agents fent tasques de responsable d’escamot.

 

>> Descarrega’t el PDF: CONSELL POLICIA 15 MAIG 2017