Divendres dia 12 la DGP ens va oferir un document tancat, “caixa o faixa” com a final del camí d’unes negociacions que es van iniciar a partir de tota una sèrie de mobilitzacions que vam fer, entre les quals destaquem la concentració al Parlament i la concentració davant el Departament d’Economia.

A L’SME hem pres la decisió de no signar aquest acord pels següents motius:

– Primer de tot, comentar el cost que li representa a l’Administració: el que se’ns ofereix en aquest acord són uns 5 milions d’euros sobre un pressupost de 1.490 milions d’euros (un mínim esforç pel col·lectiu més castigat per les retallades dels darrers anys). Cal recordar que quan ara fa uns mesos el Departament de Justícia es va treure un decret de la màniga per retornar la paga del 2012 als seus treballadors, que li va suposar 10 milions d’euros (el doble que a nosaltres ens donen ara) i també amb el compromís de no retirar-los cap dret (a nosaltres ens retiren el DAD80 com a mètode de justificació). Resumint: quan interessa sí que hi ha pressupost. És qüestió de voluntat.

– El motiu principal per no signar és que totes les mobilitzacions es van fer amb un únic objectiu: aconseguir com a mínim l’equiparació amb el cos de bombers, pendent d’aplicar-se des del 2008. Aquesta demanda no s’ha aconseguit ni ve inclosa en l’acord (només ens pagaran una mica més per cada nit treballada) i per tant, ens impedeix poder-lo signar. Justament, és per això pel que creiem que igual que va passar amb justícia (llegir paràgraf anterior) l’Administració podria haver fet més esforç, ja que entrava dintre de les seves possibilitats.

– La compensació de treball per 12h en cap de setmana de 8 euros bruts era un compromís que el mateix Conseller d’Interior va prendre en un Consell de Policia i per tant, ja ens l’anaven a donar tot i no signar-se l’acord i estava previst als pressupostos. Però 8 euros bruts per dinar o sopar ni ho considerem. No tancarem aquesta compensació a aquest preu.

– La justificació de les absències per motius de salut obligant a anar al metge i retirar com a forma de justificació el DAD80 estaria causant un greuge descomunal vers la resta de col·lectius de la Funció Pública. Passaríem a ser l’únic col·lectiu que per justificar una absència per motiu de salut hauria d’anar obligatòriament al metge. Una vegada més, un greuge pels mossos en comparació a la resta de funcionaris. No serem nosaltres qui signem aquest perjudici pel nostre col·lectiu.

L’acceptació d’aquest punt suposa la SUPRESSIÓ D’UN DRET QUE TENIM ACTUALMENT.

Aquests són els punts de més pes pels quals l’SME ha decidit no signar l’acord. Això sí, a l’SME hem assistit a totes i cadascuna de les reunions que s’han fet per negociar i sempre serem a totes les reunions on creiem que es poden assolir millores pel nostre col·lectiu. Pensem que aquesta és la postura responsable que ha d’adoptar qualsevol organització sindical, independentment que després, arribats al final de la negociació, potser s’acabi per no signar cap acord satisfactori.

Els Mossos hem estat el col·lectiu més perjudicat per les retallades. Tocava recuperar almenys part del que ens van treure, però no amb aquestes quantitats. I menys encara, a canvi de cedir més drets. NO ÉS UN BON ACORD I EN CAP MOMENT HEM VIST CAP OPCIÓ DE SIGNAR-LO. AIXÒ NO ACABA AQUÍ. TOCA SEGUIR LLUITANT.

>> Descarrega’t el PDF: PER AQUESTS MOTIUS NO SIGNEM L’ACORD AMB LA DGP