Divendres 26 de maig es va fer la presentació del projecte de la nova uniformitat del Cos de Mossos d’Esquadra a les instal·lacions del complex EGARA.

A estat el grup SECPOL, qui durant els últims tres anys ha estat estudiant, elaborant i provant diferent tipus i dissenys de material per tal de confeccionar una nova uniformitat. Asseguren haver estat a fires del sector i contactat amb empreses de primer ordre, en temes d’uniformitat per policies, per exèrcits, etc. De les tres famílies diferenciades al CME, les de mobilitat, recursos operatius i USC, aquesta última no havia estat renovada els últims 30 anys en l’àmbit d’uniformitat, tot i ser una demanda unànime per part del col·lectiu.

Des d’aquest grup de recursos materials, han treballat en un uniforme pensat exclusivament pel Cos de Mossos d’Esquadra, on a primat l’elaboració amb teixits confortables, pràctics, amb tacte i que quedin integrats a l’armilla antibales de dotació. El projecte és totalment nou i no guarda cap relació amb la uniformitat anterior, ni amb altres uniformitats d’altres cossos policials.

Aquesta uniformitat està estructurada:

Capa interior tèrmica (mitjons, pantalons i samarreta)
L’uniforme. Al calçat, es tendeix a suprimir les sabates per l’ús de les botes. Pantaló amb sistema elàstic al seu interior, butxaques davanteres rectes, i butxaques laterals amb profunditat (no per portar objectes contundents). A la part superior s’aposta per la camisa amb teixit elàstic i transpirable, i es descarta el polo.
Peça d’abric interior, exterior, per sobre la capa visible. Serà una jaqueta folre polar sense butxaques, amb interior desmuntable, la part de baix serà prima i elàstica per tal de portar per dins del pantaló sense interferir entre el cinturó i els seus estris. L’armilla antibales. (tapaboques antitall).
La capa d’aigua (Goretex).
– La gorra dissenyada: en principi es descarta la de tipus beisbol i es treballa amb més identitat. Es pot recollir amb facilitat i es pot guardar dintre la butxaca pantaló.
– Per últim hi hauria una motxilla tècnica homogènia.
El color escollit és el blau fosc.
Tot aquest projecte és en fase de desenvolupament i s’ha convidat a la part social perquè es faci menció de qualsevol opinió o millora que es vulgui. Sempre des d’un punt tècnic i no tan estètic. És evident que el tema d’uniformitat una vegada dissenyat ha de ser presentat al CSSL i referendat, on la seva composició a d’estar degudament garantides per la normativa vigent.

Bé, us mantindrem informats d’aquest important i tan reclamat projecte de nova uniformitat.

>> Descarrega’t el PDF: PRESENTACIÓ DEL PROJECTE DE NOVA UNIFORMITAT DEL COS DE MOSSOS D’ESQUADRA