A l’SME hem adreçat un escrit al Director General de la Policia denunciant el mal estat dels vehicles policials de la comissaria de Sants de Barcelona. Totes les comissaries disposen de personal administratiu (habitualment una persona, tot i que poden ser més…) que fan les tasques de conductor i que se n’encarreguen del manteniment i neteja dels vehicles policials.

Es dóna el cas que a la comissaria de Sants, des del dia 27 de desembre de 2016 no tenen aquesta figura de conductor i de fet la plaça està vacant. Això representa un greu problema ja no només pel que fa a neteja dels vehicles sinó en l’àmbit de seguretat, ja que des de fa sis mesos, els cotxes no es revisen i són ja molts casos en què els vehicles tenen les pastilles de fre a les últimes o que a les rodes se’ls veu el filferro interior.

També es dóna la paradoxa que precisament, dins la Regió de Barcelona, aquesta comissaria és la que estadísticament fa més quilòmetres amb els vehicles policials. De fet, els vehicles de la comissaria de Sants tenen molts més quilòmetres recorreguts que els de qualsevol altra comissaria de la Regió. I justament per aquest motiu hem demanat que vagin rotant els vehicles de les comissaries on menys quilòmetres fan a les que més, per tal de compensar l’acumulació de quilòmetres a tots els vehicles per igual.

Resumint l’explicat, el dia menys pensat una rebentada de roda, una fallida en els frens, etc. acaben en un accident a la via pública i per tant representa un problema greu de seguretat, tant pels agents com pels ciutadans. És per aquest motiu que li hem demanat al Director General de la Policia que faci les gestions que cregui oportunes per tal de posar solució a aquesta problemàtica amb la major rapidesa possible.

 

Descarrega’t el PDF: VEHICLES EN MAL ESTAT ABP. SANTS