Lamentem profundament certes declaracions al voltant de l’actuació de mossos, concretament arran dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Poc han trigat.

És molt injust escoltar o llegir segons quines coses. Com donar-li un sentit polític a l’actuació policial. Han estat dies terribles per tothom. Tots els cossos policials a Catalunya han treballat en jornades llarguíssimes, duríssimes i posant en risc la seva integritat en cada control o moment del seu servei. És massa injust dir que es feia per una intenció política o de protagonisme.

Del primer a l’últim agent del cos (ara parlem només de mossos) ha treballat, s’ha ofert o ha ajudat com ha pogut. Alguns d’ells atropellats i ferits. Altres han viscut moments traumàtics amb imatges al cap que dubtem oblidin mai. I d’altres han hagut de fer servir la seva arma i abatre terroristes en actuacions d’enorme risc, i repetim, alguns resultant ferits. No, cap d’ells es mereix que es desacreditin uns dies d’actuacions policials que han tingut un reconeixement internacional.

La col·laboració entre cossos és fonamental. És i ha de ser així. Evidentment és obligació policial posar en coneixement de l’autoritat judicial pertinent qualsevol informació de gent sospitosa o aportacions que interessin a una investigació així. S’ha de col·laborar i ajudar. No hi ha un altre.

No ens despistem amb aquestes coses. El terrorisme no dóna treva. Segur que algunes coses, un cop han passat, és fàcil dir que es podrien haver fet millor. Ja hi haurà temps per analitzar-les amb profunditat. Però dir que si això o allò hagués evitat quelcom, és temerari, irresponsable i irrespectuós per tothom. La investigació segueix oberta i amb el terrorisme mai podem abaixar la guàrdia.

Aprofitem per felicitar a tots i cadascun dels agents dels diferents cossos policials, que aquests dies han treballat arreu jugant-se la vida pels demés.

Descarrega’t el PDF: NO EMBRUTIN L’ACTUACIÓ DE MOSSOS