El 14 de setembre de 2017 hi va haver Consell de Policia i aquests són els temes més importants que es van tractar:

Respecte a l’1 d’octubre, el Conseller Joaquim Forn ha manifestat que s’ha de separar com a coses diferents l’acció política de l’acció policial. En aquest sentit aquesta setmana el Major del cos ja ha donat per escrit les instruccions pertinents sobre que cal fer l’1 d’octubre.

– Al concurs d’accés a mosso s’hi van presentar 10.546 sol·licituds de participació. Aquest 12 de setembre han estat publicats els admesos i exclosos a concurs, que tenen de termini fins al 27 de setembre per fer-ne al·legacions. De moment hi ha 1.072 exclosos provisionals. La prova de coneixements està prevista pel dia 28 d’octubre i serà descentralitzada a totes 4 províncies. La prova física es farà entre el 28 de novembre i el 5 de desembre.

– Aquest mes d’octubre es publicaran les bases dels concursos de provisió de BRIMO, TEDAX i Canina.

– Al llarg de l’any 2018 es publicaran el concursos generals de mosso, caporal, sergent i sotsinspector.

Ja s’han distribuït el 98,2% de les armilles antibales i es preveu que amb un nou concurs que ara s’està fent, al desembre d’aquest 2017 la distribució quedi completa ja per a tots els agents del cos.

– El mes d’octubre d’aquest 2017 es farà una nova distribució de defenses extensibles.

– S’estan rebent ara les Taser, però no seran lliurades encara als destins per què aquest lliurament va lligat a les videocàmeres i als desfibril·ladors. Les videocàmeres arribaran al novembre i els desfibril·ladors cap al gener o febrer de 2018.

Les Taser seran utilitzades pels caps de torn i també per alguns agents d’ordre públic. La formació que s’impartirà de les Taser serà adreçada a caps de torn i a alguns agents especialitzats d’ARRO i BRIMO. La formació té previst el seu inici aquest 18 de setembre.

Aclarir que la videocàmera no anirà integrada a la Taser sinó que l’agent la portarà al damunt.

S’han previst de lliurar 3.500 jaquetes per a investigació per tal de poder ser identificats com a policies en determinades actuacions. Es tractaria doncs de jaquetes identificatives.

Per a la millora de la seguretat a edificis hi han 4 projectes en marxa: Càmeres de seguretat, Pilones, Control de persones i accessos i també la millora de seguretat específica de l’edifici del complex central.

– Actualment les dietes estan pagades fins a desembre de 2016. A mitjans d’octubre està previst pagar les dietes de gener i febrer de 2017. Es preveu que dins d’aquest exercici pressupostari quedin pagades les dietes fins a juny de 2017.

– Aquest novembre de 2017 està previst lliurar els vals de roba corresponents a 2016. A la pròxima edició hi ha dues empreses interessades en els vals de roba (Cortefiel i Iturri).

La jubilació anticipada està pendent d’informacions referents a les sobrecotitzacions. De moment tot resta a l’espera d’aquestes informacions per tal de seguir avançant.

Les pràctiques de tir. Entre febrer i juliol han fet les pràctiques de tir de mitjana el 50% dels agents del cos. Les pràctiques de tir fins ara s’han centrat en els exercicis 1 i 2 dels 4 que les componen. Està previst que a partir de 2018 es comenci a fer l’exercici 3 de les pràctiques de tir.

La instrucció d’imatge corporativa (tatuatges, uniformitat, escuts especialitats…) ja està gairebé enllestida i ben aviat ens la presentaran a les organitzacions sindicals.

– A partir de l’experiència obtinguda arran dels incidents d’aquest passat 17 d’agost s’ha creat un grup de treball per tractar temes per la millora d’aquestes situacions. Entre ells està el fet de poder disposar d’un servei de càtering pels agents que estiguin en un dispositiu d’emergència.

Està previst de reubicar l’ARRO de la RPMS d’Esplugues a l’aeroport del Prat. No hi ha encara data prevista per fer-ho.

– Per l’any 2018 hi ha previst un augment de vehicles policials mitjançant rènting i també renovació dels vehicles i motocicletes que ho requereixin.

 

Descarrega’t el PDF: CONSELL DE POLICIA 14 SETEMBRE 2017