En relació a tot el que ha sortit publicat arran de la reunió en el dia d’ahir amb la Fiscalia Superior de Catalunya, hem rebut la trucada d’un comissari del cos per informar-nos i ens consta que s’ha fet un document de la Prefectura dient el mateix, i que s’està explicant a tots els brifings. Les conclusions són:

– Que la instrucció 4/2017 que s’ha donat a conèixer avui per la Fiscalia no suposa en cap cas la intervenció del Cos de Mossos

– Que el cos de Mossos sempre ha respectat les ordres dels jutges, tribunals i així es seguirà fent

– Que tot i que s’accepta la instrucció com sempre, no es comparteix que part del cos depengui d’un òrgan extern del Ministeri de l’Interior, quan ja està regulat pels acords de la Junta de Seguretat. S’està fent un informe jurídic i considerem que el cos està en tot el seu dret a fer-ho

– També ens han dit clarament que tranquil·litat, que s’està informant a tots els agents i que seguirem treballant com fins ara, com sempre, al servei de la ciutadania per garantir la seguretat i l’ordre públic

Lamentable i molt injust és el punt de pressió on s’ha volgut posar el nostre cos policial. Massa informacions i declaracions polítiques que han creat gran confusió dins el mateix cos. Recomanem als agents, als companys, que només facin cas de les informacions directes que s’estan donant des de prefectura. Per molt que es digui, s’està treballant, s’està informant i s’està complint amb les obligacions.

Del primer a l’últim Mosso, s’està treballant amb una càrrega horària brutal, amb molts moments de confusió i pressions de tot tipus. Però tots mostrant la seva professionalitat. Molts ànims a tots per aquests dies que venen i com sempre, estem a la vostra disposició per dubtes o el que calgui. Força a tots i força Mossos.

 

Descarrega’t el PDF: DGP ENS INFORMA: EL COS DE MOSSOS NO HA ESTAT INTERVINGUT