Esperpèntic el debat que estem patint aquests dies: el que ha estat una gran actuació policial per part del cos de Mossos, reconeguda internacionalment, es vol llençar per terra amb un debat estèril: “els Mossos ho sabien, els Mossos han mentit”. Aquest debat s’ha fet viral a premsa i xarxes. La DGP ha dit activa i contundentment que no es va rebre el famós avís dels EUA. TANT FA, UNA VEGADA MÉS, LA PARAULA DE LA POLICIA NO VAL RES.

Si el Major Trapero o el Conseller han mentit repetidament, serem els primers a demanar responsabilitats i la seva dimissió. Afirmen que no és així i els creiem. Però el debat és realment aquest? S’han rebut molts avisos els darrers anys, analitzat i treballat. Amb un gran esforç de vigilància a molts punts de Barcelona i Catalunya per part dels companys. De les Rambles i altres molts llocs. S’ha treballat i es seguirà fent.

Un informe de qui sigui, parlava de les Rambles. Hem de recordar que l’objectiu eren altres punts de Barcelona i amb explosius? Que, segons el mateix El Periódico, l’objectiu era la Sagrada Família? I que l’atemptat contra les Rambles va ser improvisat després de les explosions d’Alcanar?

Sentim informar, per qui sembla que no ho sap, que quan una cèl·lula formada vol actuar, farà mal sí o sí, matant i morint a l’acte. Si no ho poden fer en un lloc, ho faran en un altre. Ho han patit a França, Anglaterra, Alemanya o Bèlgica repetidament. Per desgràcia aquí també, i es va neutralitzar amb una gran actuació policial.

La resposta davant el gihadisme és i ha de ser policial. Sempre. I el debat ha de ser aquest. Amb detencions, com s’han fet moltes vegades, quan es detecta radicalització o actituds d’aquest tipus. Per això cal comunicació i cooperació de tots els cossos, amb accés de tots a tota la informació. Sense més ximpleries per qüestions personals o polítiques. I dotar a tots els cossos policials d’eines, material i formació.

Ens sembla absolutament vergonyós que CNP, GC i moltes policies locals segueixin avui dia sense armilles antibales. Ni armes llargues. Ni formació en gihadisme. Fem autocrítica i millorem el que hagi pogut fallar. Però insinuar que es podria haver evitat per un simple avís, és mesquí i una manca de respecte absoluta.

 

Descarrega’t el PDF: INFORMES DE LA CIA O NO, JA N’HI HA PROU!