A la reunió assisteixen els caps de la RPGI, cap d’administració i representants sindicals.

 • Servei Cronos. En referència a aquest punt, el comissari no fa cap comentari i ens remet a la prefectura, que és qui ho ha gestionat.
 • En referència a la protecció de les dependències de la Jonquera, ens informa que hi ha en Quim de Diego fent un estudi de la seguretat de totes les comissaries. Pel que fa al nou edifici, no hi ha novetats, encara pendent de la requalificació dels terrenys.
 • Els menors de protecció que es passen hores a comissaria esperant als educadors, tenen una difícil solució, ja que potser no haurien d’estar a aquestes dependències. El comissari diu que es buscaran solucions, encara que no ho veu fàcil.
 • Els problemes amb l’aire condicionat de Figueres estan en vies de solució, només hi ha dos despatxos on no funciona i està pendent d’arribar la peça que manca.
 • Respecte a l’aire condicionat SCO ja tenen les peces i hauria de funcionar correctament els dies vinents.
 • A l’OAC de Lloret hi ha la previsió de modificació d’espais amb la qual, entre altres coses, els locutoris quedarien tancats i amb més privacitat.
 • A Salt hi ha previst ampliar la zona on no poden estacionar particulars, just davant l’entrada, per temes de seguretat.
 • Es demana al comissari que les patrulles unipersonals, en la mida que es pugui no es facin, tot i que el director general va dir que eren correctes.
 • La manca d’efectius a SCO durant l’estiu, agreujada pel pla de costes, segons l’intendent ha estat reforçada amb 375 hores extraordinàries i que els dies que hi havia menys efectius de l’habitual era per fets imprevistos o “absències” dels mateixos agents. S’ha demanat que els pròxims anys les Sales no faci pla d’estiu.
 • Ens queixem que els efectius d’investigació que estan a la comissió de serveis i no tenen la formació específica facin guàrdies presencials. L’intendent no comparteix la nostra postura i les continuaran fent.
 • En referència als fets del passat 16 juny a Roses, ens comuniquen que va ser el mateix jutge qui va demanar fer-se càrrec de la instrucció. Va ser ell qui va agafar les declaracions. El motiu és tallar aquestes actuacions, advertint personalment als imputats (investigats) que no permetrà més casos semblants.
 • De l’1 d’octubre, el que ens fa saber és que tenim un cos jeràrquic i que per tant el que es vol fer és que les decisions principals no les hagi de prendre l’agent de carrer, sinó que sigui un comanament el responsable final.
 • Es preveu fer la propera reunió abans que finalitzi l’any.

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ DELS REPRESENTANTS SINDICALS AMB ELS CAPS REGIÓ POLICIAL GIRONA 19 SETEMBRE 2017