L’SME ha demanat la desactivació del Dispositiu ÀGORA per ARRO i BRIMO i que es retorni al règim horari ordinari i habitual, retornant a la normalitat laboral de forma immediata.

Després dels darrers esdeveniments polítics, tant ahir a la seu del Parlament de Catalunya, com avui a la seu del Consejo de ministros, sembla que es confirma que entrem en un període de “calma” pel que fa al manteniment de l’ordre públic i per tant, ja no veiem la necessitat de seguir activant l’ÀGORA.

Des del 4 de setembre les unitats de la BRIMO i les ARRO estan sotmeses a un quadrant 4-2-4-2 que produeix als agents un desgast molt elevat, tant a nivell físic com pel que fa a nivell de conciliació familiar. A més, una de les raons principals per les quals es va implantar aquest quadrant segons ens va informar l’Administració, era el fet que davant la previsió de constants canvis de planificació que es preveien amb aquest quadrant, es dotaria d’estabilitat horària als agents, ja que no es produirien massa canvis de planificació. I això no ha estat així. Els canvis de planificació estan sent constants i per tant els agents estan patint molt en l’aplicació d’aquest horari.

Cal dir que es dóna una situació paradoxal en el tractament de la situació actual per part de la DGP. Per una banda, el Govern de Catalunya en tot moment afirma que el procés és absolutament pacífic, es crida a no caure en provocacions i que en tot moment hi hagi pau i ordre. I així ha estat en tot moment. La pau i l’ordre han estat en tot moment els protagonistes de tots aquests dies i setmanes. I el Govern en tot moment celebra que això sigui així. En canvi i de manera absolutament paradoxal, des de la DGP es manté collats i ofegats als agents dins un dispositiu ÀGORA amb uns horaris gairebé impossibles que només s’explicarien i justificarien si els carrers els incidents fossin continus, dia sí, dia també.

Fins el dia d’avui encara es podria mig entendre aquest dispositiu ÀGORA, encara que sigui per la possibilitat potencial que hi hagués possibles desordres públics, però a partir d’ara i amb aquest període de “calma”, ja no té cap justificació.

 

Descarrega’t el PDF: DEMANEM DESACTIVACIÓ ÀGORA