Avui l’Administració, els caps de Prefectura i els sindicats ens hem reunit per tal d’abordar en quina situació queda l’organització del CME després de tots els fets esdevinguts en les darreres setmanes i dies.

Dissabte de matinada es va cessar al Major i ara passa a ser Cap del cos, de forma transitòria mentre es mantingui l’article 155, el Comissari Ferran López.

L’organització del CME passa a tenir dependència governativa de l’estat però manté al 100% les seves competències operatives. Per tant, el funcionament operatiu del CME no patirà cap canvi respecte a com s’ha anat treballant aquests darrers anys.

El pròxim dissabte serà nomenat Juan Antonio Puigcerver, actualment Secretario General Técnico del Ministerio de Interior, per assumir les funcions del Secretari General d’Interior i les del Director General de la Policia.

Els agents de CNP i GC que actualment estan a Catalunya, respectaran el marc competencial del CME.

Recordar que ja fa dies que des de l’SME hem insistit molt en el fet que sobretot no es toquessin les competències del CME.

 

Descarrega’t el PDF: CME I ARTICLE 155