Ahir dimarts es va celebrar el Consell de Policia on se’ns va informar sobre la situació actual del Cos de mossos d’Esquadra amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Juan Antonio Puigcerver, Secretari General Tècnic del Ministeri d’Interior, ha estat designat per fer les funcions del Secretari General d’Interior.

Les funcions que eren pròpies del Director General han estat distribuïdes entre el Secretari General Tècnic del Ministeri d’Interior i el Comissari en Cap del CME. Les funcions més administratives les assumeix el Secretari General Tècnic del Ministeri d’Interior i les operatives, el Comissari en Cap del CME.

Ferran López, sense nomenament, assumeix les funcions del Major cessat. Se li farà un encàrrec de funcions.

Amb aquesta aplicació de l’article 155 es pretén que no hi hagi cap afectació a la gestió ordinària del CME. Ens deixen molt clar que les competències pròpies del CME no es veuen alterades en absolut.

Respecte al dia de la vaga general del 8 de novembre, totes les ordres van sortir de la Prefectura del CME, tant en la planificació com en l’execució de la jornada. En cap moment el Ministeri d’Interior va tenir cap mena d’influència.

 

Descarrega’t el PDF: CONSELL POLICIA 14 NOVEMBRE 2017