Tot i que ja en teníem coneixement, avui es fa públic a premsa que els mossos de Girona seran els primers a disposar de la Taser o DEC.

Setmanes enrere, es va donar la formació a l’ISPC als instructors dels companys que podran dur-la. I els companys de Girona ja reben aquesta formació. Es preveu que a finals de gener ja tinguem aquesta eina al carrer a tota la província.

Resta per resoldre l’adquisició de les càmeres que portaran els agents que duguin la Taser i que registraran tota l’actuació quan es faci servir. Esperem que això se solucioni ràpidament.

La resta de comissaries de Catalunya hauran d’esperar uns mesos encara, presumiblement i segons ens diuen, fins al mes d’abril.

Sabem que no és ideal que només hi hagi una Taser per servei i més amb les grans distàncies territorials que algunes comissaries comprenen. Per exemple, es pot donar el cas que s’hagi de fer servir aquesta eina, i el cap de torn amb taser estigui a més de 15 minuts de distància. Però és un inici. És la manera d’introduir aquesta eina a Mossos i estem més que convençuts que a mesura que es vegin les seves virtuts i com evitar ferides que es provoquen en el cos a cos per reduir una persona, s’implementarà el número de taser per comissaries. Tal com ja fan moltes policies locals de Catalunya, cada vegada més.

L’SME fa anys que ha lluitat per tindre la Taser. Veure imatges de mossos entrenant i formant-se amb ella, suposa una alegria i un orgull. No obstant tot el que s’ha dit darrerament, som una gran policia. I tot sigui dit, s’han aconseguit armilles personals (semblava que fos un luxe i no una necessitat) i taser, entre altres coses, en poc temps. Seguirem lluitant perquè ens dotin de càmeres personals, formació continuada, pràctiques de tir regulars i com cal, entre tantes altres coses. Com pels drets perduts els darrers anys. Avui, volem celebrar la imatge de mossos amb armilles entrenant amb la Taser. Fa poc semblava impossible.

 

Descarrega’t el PDF: TASER A MOSSOS, MÉS A PROP. INICI A GIRONA.