El dia 14 Desembre de 2017 hi ha hagut reunió regional de la RPMB entre els representants de l’Administració i les organitzacions sindicals representatives.

Aquí us fem un breu resum dels temes que s’han tractat:

 • 1 OCTUBRE i art.155: No ens informen de quants companys Moss@s han anat a declarar ni quants companys afectats queden, ja sigui per la Informació Reservada oberta per la DAI o per diligències d’altres cossos policials.
 • PGA-07: Ens informen que no hi ha directrius per part de la Regió de limitar la puntuació dels moss@s als responsables avaluadors.
 • FELICITACIONS I MEDALLES ATEMPTATS A RPMB: Encara està obert el període per presentar les propostes, s’intentarà que siguin sensibles a l’alça i no es creïn greuges comparatius a l’hora de la seva possible concessió. Es comenta breument el tema sobre les felicitacions d’agents que ja no treballen a la RPMB i que els caps no eleven les peticions;
 • PROJECTE BARCELONA 2.0 – SERVEIS MANCOMUNATS – : No s’ha fet res des de l’última reunió. La voluntat es ser més eficient en el patrullatge reactiu, trasllats de presos, menors, custòdies hospitalàries, etc. L’SME veu que s’ha fet per maquillar la manca d’efectius i de voluntat per part de l’Administració per regular els llocs de segona activitat –en augment- per motius de salut.
 • ELECCIONS 21 DESEMBRE: És més que probable la manca de vehicles, emissores, etc. Es realitzarà un contracte menor de lloguer per un volum aproximat de 50 vehicles per aquell dia.
  – Volum d’edificis a cobrir: GUB 70, CME 193, sempre en binomi i no patrulla mixta.
  – Des de l’SME es pregunta pel cobrament dels agents USC, UI’s, etc. dels 122€ aprox. per col·legi. Davant qualsevol incidència, ens ho feu arribar al vostre delegat.
 • RODA ACD LES CORTS – CIUTAT DE LA JUSTÍCIA –: Els números són molt preocupants.
  Els primers a sortir seran els que es van incorporar fins a l’octubre de 2016, després gener-març del 2017 i tercers Juny del 2017. Només hi ha 4 moss@s provisionals per entrar a la roda de l’ACD, 89 PROVISIONALS es quedarien sense tenir relleu!!! Es pot donar el cas de moss@s de la 20ª promoció amb plaça genèrica RPMB que entrin a la RODA!!!
 • TRASLLAT GRUP REGIONAL DE MOTOS: En fase d’estudi, possible ubicació ABP SANTS.
 • SRC: S’estan duent a terme proves pilot “d’acompanyament interactiu de Sala” –AIS-.
 • ANCORATGE PER ARMES LLARGUES A LES ABP’S: La voluntat de canviar armes emmagatzemades al búnker a zones de ràpid accés.
 • PROVES TRICICLE SEGWAY: Valoració negativa per part dels companys i proves pilot per RPMB.
 • GUÀRDIES NO PRESENCIALS I CESSIÓ COMPANYS D’UI A DINF: Valoren fer algun tipus de gratificació –no econòmica- per aquesta disponibilitat o funcions temporals en nivell superior.
 • COMPENSACIÓ DE CAPORALS D’OAC REALITZANT FUNCIONS CAP TORN USC: Són coneixedors de la problemàtica – i l’SME de la manca d’efectius, tornen a buscar solucions de mal pagador en detriment del treballador.
 • IMPUTACIÓ PER ACTUACIONS FORA DE SERVEI: S’imputarà el temps que es pugui quantificar – trucada al 112, incident de sala, hora inici o fi de minuta, etc. – NO HI HA TEMPS MÍNIM
 • IMPUTACIÓ AGENTS AMB PLAÇA FIXA REALITZANT SERVEIS MULTIABP’S A UN ALTRA DESTINACIÓ: s’ha d’imputar des de l’hora d’inici del servei al lloc de treball d’origen fins a la tornada a origen, desplaçaments amb transport públic, vehicle d’empresa (i a poder ser no unipersonal). Mala praxi per part dels responsables, en casos que estigueu afectats, escriviu una nota informativa i informeu el vostre delegat sindical.
 • PLANIFICACIÓ CURSOS ANUALS: Als cursos que es realitzen de reciclatge – emmanillament, reduccions, conduccions, etc. – amb diverses edicions al llarg de l’any, es demana de poder publicar les edicions i que voluntàriament els agents puguin demanar l’edició a realitzar, ja sigui per quadrar amb les vacances, compartir vehicle per anar-hi, etc.
 • NOVA COMISSARIA SARRIÀ: Problemes amb l’empresa que va guanyar el concurs -fallida-, es valora nova empresa o la segona de l’anterior licitació.
 • OBERTURA OAC PLAÇA CATALUNYA: Obertura prevista pel 15 de Febrer, sense vidre de seguretat al servei de porta. Canvis de criteris per passar de servei de “peixera” obert a tancat amb vidre de seguretat.
 • ABP EIXAMPLE – accés –: s’estudien diferents propostes, a escala arquitectònica, per dignificar el servei i que es pugui realitzar amb total seguretat i minimitzant la precarietat.
 • RENOVACIÓ PARC MÒBIL: Nou rènting, inclou motos i turismes, no es renovarà el 100% del parc mòbil de cop però si de forma esglaonada i anualment.
 • IMPUTACIÓ CRONOS I ÀGORA: CRONOS està tot imputat, Àgora per ARRO també, resten pendents la resta de serveis. La directriu amb criteris per imputar a la resta de serveis es donarà a conèixer en els següents dies – no saben si es farà amb coeficients –.

Us animem seguir-nos pel canal TELEGRAM de l’SME @smemossos i a fer-nos arribar les vostres propostes a través dels delegats de l’SME, telefònicament o a través del correu específic rpmb@sme-mossos.cat i així poder continuar treballant perquè la vostra veu s’escolti i aconseguim millores per dignificar la tasca dels integrants del CME!!!

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ RPMB 14 DESEMBRE 2017