Ara fa poc més d’un mes, durant el període quan es podien presentar propostes o esmenes a la Instrucció de vacances prèvia a la seva publicació, l’SME va presentar una proposta de modificació dels cicles de vacances.

La proposta consistia en què havíem observat que els cicles de vacances proposats inicialment per l’Administració generaven un greuge comparatiu dins d’un mateix quadrant horari segons a quin escamot estava l’agent: a uns els permetia fer fins a 4 setmanes seguides de vacances, podent agafar dues setmanes llargues de treball dins el cicle, mentre a d’altres tan sols els donava la possibilitat de fer tres setmanes només dins el cicle una setmana curta i una de llarga.

Cal dir que el problema no era d’incompliment de normativa, ja que a tots els casos es garantia poder fer fins a 20 dies naturals consecutius en el període d’estiu. El problema era de greuge comparatiu entre agents que treballen en el mateix lloc de treball, però en escamots diferents. Aquesta problemàtica afectava diferents quadrants horaris com són el Q5, Q3… etc. És a dir, no era un problema menor sinó d’àmplia afectació.

Doncs bé, com dèiem al principi, l’SME va presentar una proposta de modificació dels cicles amb la que quedava totalment solucionat el problema i la proposta va ser rebutjada cosa que ara està generant queixes per part dels agents afectats. El que ara hem proposat a l’Administració és que, ja que la nostra proposta no va ser acceptada, accepti ara una nova proposta que consistiria a admetre de forma excepcional les peticions d’aquells agents que, per poder igualar-se en drets a la resta d’agents, demanen dies de vacances que trepitgen dos cicles.

D’aquesta manera evitaríem el greuge comparatiu a l’espera de solucionar el problema en la Instrucció de vacances de l’any vinent 2019, incorporant la nostra proposta.

 

Descarrega’t el PDF: CICLES DE VACANCES