Ha estat en la mateixa reunió regional d’avui, 17 de gener de 2018, quan moments previs a l’acabament, hem estat informats que tots els efectius de la RPP que fins ara iniciaven el servei a les 07h, 15h, i 23h, passarien a iniciar-lo a partir de l’1 de febrer a les 06h, 14h i 22h. Segons la versió donada, el motiu és unificar horaris i per una qüestió operativa.

Des d’aquest sindicat, immediatament i durant la mateixa reunió, hem mostrat el nostre malestar tot pensant en aquells agents que amb aquesta nova redistribució horària tindran problemes en la seva conciliació familiar. Som coneixedors que tots els canvis comporten cert malestar, i que a algunes persones els hi van bé i a d’altres no, i que el que cal és buscar un consens.

No obstant, el que més ens preocupa i hem exposat a la reunió i que us traslladem en aquest comunicat, és el nostre desacord en una qüestió que considerem molt bàsica: El diàleg.

Ja no només parlem que no s’han tingut en compte les possibles dificultats de conciliació familiar en un nombre de casos, sinó que el que és més greu és que no s’hagi fet cap mena de consulta ni sondeig previ a tots els afectats. I quan parlem d’afectats, parlem de les organitzacions sindicals, que alguna cosa tindrem a dir i, el que és més greu, els propis afectats. Sí! Els propis afectats que a partir d’avui dia 17 de gener, aniran tenint constància que a partir de l’1 de febrer, en tot just 14 dies, se’ls canviaran els horaris d’inici i fi de jornada.

Des de l’SME lamentem molt que no s’hagi informat prèviament a tots els sindicats representatius, que al cap i a la fi som la veu del col·lectiu. I el que més ens dol, és que no s’hagi efectuat aquesta mena de sondeig previ per a poder esbrinar la voluntat dels afectats en un afer com aquest. Evidentment que com a caps, ho podran especificar com una qüestió operativa.

Però ha quedat clar que per a les organitzacions sindicals i per a tots els efectius que passaran a canviar l’horari, el respecte ha estat nul! I ho tindrem present!

 

Així no, comandaments de la RPP! Així no!

 

Descarrega’t el PDF: RPP: ON ÉS EL DIÀLEG? MALAURADAMENT, NO N’HI HA!