Absolutament lamentables els fets viscuts al Parlament aquest dimarts, quan agents de Brimo i Arro van patir les decisions i la gestió d’un dispositiu ineficient.

No entrarem a valorar el dispositiu, amb una brutal manca de previsió del que podia passar i amb l’insuficient nombre d’efectius a les portes.

El que sí que denunciem és que un cop accedeixen els manifestants, i mentre els companys reben impactes d’objectes, empentes, cops de puny, i demanen suport urgent, la màxima preocupació de qui mana sigui dir per emissora “que NO es respongués a les agressions que es patien, que es fes contenció i que no es fes servir la força”. Absolutament patètic i lamentable. Qui pensa en la nostra seguretat?

Els agents d’ordre públic, Brimo, Arro, tots els policies… han de treballar amb seguretat. Amb les eines que tenen, com el casc de protecció, que han de portar per mantenir la seva integritat física. No pot ser que, per qüestions d’imatge o pensaments populistes de qui mana, es digui que dur el casc “és repressiu”, provocant que els agents es trobin en situacions de risc com va passar dimarts (sense casc ni altres estris) AIXÒ NO ES POT TORNAR A REPETIR.

Des de l’SME volem fer públic tal com ens han demanat ells mateixos, el gran malestar entre els agents pel circ viscut dimarts i pel risc patit innecessàriament amb el resultat de 24 mossos ferits (podrien haver estat molts més).

Exigim que als dispositius prevalgui d’una vegada la seguretat dels agents per sobre de conceptes com “la imatge” o si “és repressiu”. Que els que es troben a l’actuació in situ siguin els que decideixin (el seu comandament) si porten casc, armilla, etc… i no un intendent que no es troba al lloc dels fets. Ja n’hi ha prou!

Exigim al Departament d’Interior que es presenti com acusació contra tots aquells que van agredir als companys dimarts. Les imatges parlen per si mateixes, malauradament.

Des de l’SME valorem la feina i el moment viscut de cada policia dimarts al Parlament, en aquelles condicions, especialment Brimo, Arro i els Guilles.

 

Descarrega’t el PDF: BRIMO I ARRO SENSE SEGURETAT JA N’HI HA PROU!