L’SME demana a l’Administració, al marge de la compensació del treball en jornada nocturna recollida en l’Acord d’equiparació a bombers del 2008, establir unes noves millores retributives que vindrien a ser un plus de compensació a les ja establertes en l’esmentat acord.

A la vegada, donada la significativa importància, introduïm un nou precepte a l’hora de considerar determinades compensacions. Ens referim a unes poques dates anuals, principalment de períodes de festivitats de Nadal, que per la seva significativa importància familiar i emocional, han de requerir un millor tracte econòmic pels efectius que realitzin treball efectiu en aquelles dates.

Des del sindicat SME, el que proposem és establir un plus de compensació per un seguit de jornades de torn de nit, que per les seves característiques necessiten una significativa atenció des d’un context econòmic-laboral. Com també hem esmentat, el mateix succeeix amb alguns altres dies, que majoritàriament estant inclosos en jornades dins les dates nadalenques.

Concretament, la petició que traslladem, és que s’estableixin quatre nivells de compensació per treball en funció d’aquest tipus de jornada nocturna i dia, significativament important:

 

– Treball en nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius.

– Treball en nits de diumenges i festius

– Treball en nits vigílies de festes significativament assenyalades (Nit de Nadal, Nit de Cap d’Any, Nit de vigília de Reis, etc.)

– Altres torns de treball de dies significativament importants (Matí de Nadal, Matí de Sant Esteve, Matí d’Any Nou, Tarda de vigília de Reis dia 5, Matí de Reis dia 6…

 

Per la importància que per l’SME té aquesta proposta, hem demanat a l’Administració de crear un grup de treball per tractar el tema on s’emplaci a fer partícips d’aquesta proposta a tota la resta d’organitzacions sindicals representatives del Cos de Mossos d’Esquadra.

Esperem que tinguin en compte aquesta proposta i que la resta de sindicats ens facin costat perquè JA TOCA QUE LES NITS SIGUIN COMPENSADES COM CAL.

 

Descarrega’t el PDF: COMPENSACIÓ NITS