A la instrucció 7/2015, que recordem que l’SME no va signar, es va generar una discriminació horària a una part del col·lectiu que realitza tasques de nivell 1, als quals se’ls imputen 8 hores de jornada laboral i generen un alt romanent, o la planificació de tres dies de treball cada quinze setmanes.

A diverses unitats no contemplades a la instrucció que també se’ls estan aplicant aquests horaris, com l’oficina d’atenció al menor, el grup d’atenció a la víctima regional….

Aquest greuge comparatiu provoca que mossos de la mateixa categoria i en la mateixa seqüència horària, treballin fins a 12 dies més a l’any.

No tenen brífing previ al servei per ordre de l’administració i no tenen accés diari a les novetats del cos a causa de la seva tasca diària i pels recursos que dóna l’administració, havent de buscar els comandaments un per un als agents per informar-los dels comunicats interns i novetats de la intranet.

L’SME inicia una campanya de reivindicació en aquesta línia i lluitarà per introduir en el següent consell de la policia l’abolició d’aquesta part de la instrucció 7/2015, i així posar fi a aquesta discriminació que provoca que hi hagi mossos de primera i de segona.

Descarrega’t el PDF: APEN, ARSET, ARIC… PROU DE DISCRIMINACIÓ