Dimecres 7 de març es va realitzar la reunió post carnavals amb presència dels dos inspectors caps d’ABP Garraf i els sindicats. Després d’un resum de com havia anat el Carnaval, on ens van informar que havia un descens de persones i fets delictius es va entrar a donar resposta a les propostes de millora aportades.

· S’ha parlat que cada any toca treballar a tothom pel Carnaval, entre els que fan torn ordinari i els convocats pel dispositiu. S’ha recordat que és una comarca amb molta tradició i això perjudica molt. Se’ns va informar que cada cop es convoca a menys agents i que es reforça amb seguretat privada, amb un 20% de personal de vacances i un 20% de baixa, restant només un 60% per cobrir els diferents torns.

Des de l’SME s’ha proposat fer un oferiment a escala regional per poder planificar menys agents de l’ABP. Això ens adverteixen que podria comportar haver de realitzar servei al Mobile Congress.

· Des de l’SME creiem que no és segur ni necessari que es realitzin rondes pel mig dels carrers a les nits de 4-5 agents d’USC, menys havent-hi agents més qualificats per a tasques d’ordre públic. Se’ns ha notificat que aquests agents no corren cap risc i que les unitats d’ordre públic no estan qualificades per gestionar incidents amb mediació.

· S’informa que hi ha grups regionals cobrant 100%. Ens manifesten que ho desconeixen i se’ls informa que es tractarà més endavant a la reunió regional.

· Es demana presència d’Ordre públic als matins, atès que a l’hora del relleu entre que marxa torn nit i arriba dia, el moment més conflictiu queda desatès. Ens manifesten que el relleu es fa a l’estació de tren i que el torn nit no marxa fins que arriba el torn mati.

· Per tal de facilitar trasllats de detinguts als matins, es proposa la petició, si és possible, d’una unitat de trasllats del servei APEN.

· Per finalitzar, s’ha parlat dels relleus i manca de vehicles i s’ha admès que el parc mòbil és limitat i no es pot fer res al respecte.
Descarrega’t el PDF: REUNIÓ CARNAVAL