Ahir dilluns ens vam tornar a reunir sindicats i Administració per seguir tractant el pla de carrera professional per USC. Durant la reunió vam seguir debatent detalls del futur pla de carrera, com per exemple quins serien els requisits de participació, durada dels trams que s’han d’anar assolint dins el pla, etc.

De moment s’ha de dir que el tema està força verd i que sembla que anirà per llarg. Aquesta la visió, que avui ens ha repetit l’Administració, ja s’havia previst a les primeres reunions de fa més d’un any: l’aplicació de pla de carrera pel que fa als seus beneficis econòmics sempre estarà lligat a disponibilitat pressupostària. Així, tant per la complexitat de la seva elaboració com sobretot per la necessària disponibilitat pressupostària, creiem que el nou pla de carrera encara trigarà a aplicar-se.

Recordem que a principi de l’any passat 2017 l’Administració ens va lliurar una proposta totalment confeccionada de pla de carrera per USC. Com que vam oposar-nos a moltes de les coses que componien aquell pla, vam deixar de banda aquella proposta i fa unes setmanes vam començar a treballar en l’elaboració d’un pla de carrera per USC des de zero.

Entre altres coses vam estar debatent sobre l’àmbit d’aplicació, els requisits de participació i l’estructura del pla.

– Sobre l’àmbit d’aplicació, es va posar sobre la taula que el pla fos d’aplicació a les escales bàsica i intermèdia, que prestin servei a USC i que estiguin a nivell 1. En aquest sentit es publicaria un annex al pla amb una relació de les unitats incloses.

– Sobre els requisits de participació, es va posar sobre la taula que el pla funcionaria a través d’una convocatòria de participació anual a un lloc de treball d’USC, Caldria estar en situació d’actiu o assimilada per poder-hi participar. Hi va haver molts dubtes a l’hora de debatre si els funcionaris en segona activitat podrien o no participar en pla i si poguessin, quins ítems s’avaluarien. En aquest sentit no es va arribar a cap conclusió, però l’SME va proposar que els funcionaris en segona activitat, per edat, assolissin els trams de forma automàtica. També van sorgir molts dubtes en debatre si els funcionaris sancionats amb suspensió d’ocupació podien o no participar.

– Sobre els trams que ha de tenir el pla i la durada de cadascun d’ells, l’SME va exposar que el pla hauria de ser de 20 anys i en canvi l’administració vol que sigui de 25 anys.

 

Ens hem emplaçat de nou d’aquí unes setmanes, el dia 11 d’abril, per tornar-nos a reunir per anar avançant en el disseny del pla de carrera.

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ PLA DE CARRERA USC 19/3/18