Al cos de mossos d’esquadra hi ha una problemàtica que ja fa anys que existeix però que cada vegada es va fent més extensa i més recurrent.

Ens trobem que hi ha destinacions on el Cap de torn és un Sergent i quan aquest falta per qualsevol motiu (malaltia, permisos, adaptació de no fer nits, reduccions de jornada, etc.) algú altre ha d’assumir les seves tasques de Cap de torn, normalment un Caporal.

En molts casos, aquest Caporal no és Cap de torn i ha d’assumir unes responsabilitats que no li pertoquen, sense ser compensat econòmicament com li pertocaria a un Cap de torn.

Com que cada vegada l’edat mitjana dels membres del cos de mossos d’esquadra és més elevada, aquests tipus d’incidències que provoquen aquestes situacions (malalties, reduccions de jornada, adaptacions per no fer nits) van en augment i previsiblement seguiran augmentant.

És per aquest motiu que l’SME ha proposat a l’Administració que de la mateixa manera que s’identifica perfectament quan un agent treballa tantes hores diürnes o tantes hores nocturnes, també s’identifiquin les hores d’un Caporal que fa tasques de Cap de torn i que sigui compensat econòmicament per haver-les fet.

 

Descarrega’t el PDF: CAPS DE TORN