De moment queda ajornat el dia de reconeixement pels actes de valor al cos de mossos. Ha estat un any molt difícil. Massa sacrifici i poc reconegut.

Tot i que el motiu no és aquest, hauria de ser-ho. No hi ha prou lloc ni prou medalles per tot el que heu fet.

La reacció que vàreu tindre amb els atemptats el fatídic 17 d’agost. La implicació, el risc, com tothom es va bolcar a la captura dels terroristes. Els companys ferits aquells dies… com tots ho vau donar TOT. Tothom es va jugar la vida, sense horaris, sense recursos… i el resultat va ser la millor medalla que hi pot haver: el reconeixement absolut del ciutadà i de totes les policies del món.

La feina que s’ha fet diàriament, com cada any i que no es veu. Anar a cada accident, atendre víctimes, a baralles sense prou efectius, enfrontar-vos a gent amb armes blanques o armes de foc. Companys agredits, atropellats… donar el millor servei possible en tots els torns, 24 hores, 365 dies l´any sense efectius, sense tots els recursos materials ni formació… fent absolutament de tot per ajudar als demés… tots i cadascun de vosaltres mereix una medalla.

I no oblidem els darrers mesos (i en són molts) en què hem hagut d’aguantar que es digui absolutament de tot de nosaltres per motius polítics, aliens a la bona feina feta. Qüestionats, insultats… massa injust tot plegat.

Som un gran cos policial. Per un greu motiu, el 17 d’agost ho vam demostrar a qui ho dubtava. Sobretot pel millor que tenim, el nostre patrimoni: els agents, la seva professionalitat i implicació.

En temps convulsos mediàticament, aixequeu el cap, us sobra motius. Que diguin el que vulguin. Ja estem nosaltres per defensar-vos. Vosaltres ja heu demostrat amb escreix el que sou: POLICIES.

Esperant que es faci el dia protocol·lari de reconeixement, Les Esquadres, teniu tot el nostre reconeixement i la nostra medalla al valor. Tots i cadascun de vosaltres, que cada dia feu bé la vostra feina i us poseu l’uniforme disposats a jugar-vos la vida per gent a qui no coneixeu.

Orgull de ser mosso/a
#Vis et honnor

 

Descarrega’t el PDF: SENSE DIA DE LES ESQUADRES DE MOMENT. TENIU LA NOSTRA MEDALLA