Aquest dimecres 23 de maig de 2018 s’ha fet la reunió regional de les Terres de l’Ebre en la qual s’han tractat els següents temes:

TEMES ADMINISTRACIÓ

Inici obres a diferents comissaries:
11 juny inici obres a Amposta per revisió de sostres.
4 juny inici obres a Tortosa. Es posaran vidres glass davant comissaria.
Durant el mes de juny i fins al 23 de juny canviaran les màquines de climatització de la comissaria de l’Ametlla de Mar.

GANDESA i VEHÍCLES

Es posa damunt la taula per part dels Sindicats la problemàtica dels vehicles a l’ABP TERRA ALTA, ja que les queixes són constants per la mancança de vehicles a causa de reparacions contínues. Se’ns informa que fins al pròxim concurs no es pot demanar res, ja que es el assignat i que només es fa renting nou a trànsit. El cap de la regió ens manifesta que busca solucions per això demanant vehicles tot terreny per ARRO però costa molt intentar intercanviar vehicles amb altres regions.

Es modificarà la posició de la càmera de darrere de les banderes, ja que no es veu res els dies de vent.

COBERTURA EMISSORES

Des de l’SME vam comunicar que no hi havia cobertura a Caserres. Han traslladat la incidència a Telecomunicacions i ho arreglaran. Tanmateix informa el cap de la regió que qualsevol incidència d’aquestes es comuniqui ràpidament. També des de telecomunicacions s’estan fent proves de vàries coses com per exemple posar WIFI.

ÀGORA

La Regió la setmana passada va enviar totes les graelles de l’Àgora i des de BCN han manifestat que tot està correcte i que es creu que es cobrarà entre el mes vinent i juliol.

TEMES POLICIALS

Es demana compensació als agents que fan de caps de torn a les comissaries quan falta caporals, etc, ens manifesten des de regió que no hi ha res que ho reguli.

INVESTIGACIÓ

AIC demana més efectius per combatre robatoris a habitatges a tota la regió i es reforça amb efectius de les UI, qui manifesta que no estan d’acord amb la solució donada.

TRASLLAT I ENTREGA DE MENORS

Des dels sindicats es manifesta que com pot ser que la patrulla vagi a buscar menors a Barcelona, tant per protecció com no, i portar-los a DELTEBRE. Això ocasiona viatges llargs i pèrdues de patrulles a la Regió.

Des de regió ens informen que aviat es solucionaran aquests problemes i que de moment s’ha aconseguit que des de Barcelona un vehicle els baixi, i que si s’ha de portar des de regió a Barcelona es faria amb un vehicle d’aquí. També se’ns informa que la DGP està negociant amb la DGAYA que aquests trasllats els facin ells i que aviat s’hi trobarà solució.

ARRO

Problemàtica en els AP’s i Permisos, ja que estadísticament surt que es donen els permisos però des de dins d’ARRO els agents demanen si és possible agafar-los a suport abans de tramitar-los per ATRI, i això provoca que els permisos denegats no constin a l’estadística.

Des de Regió ens informen que saben de la problemàtica que hi ha en alguns equips. Ens informen que els mínims a torn DIA són 5 per equip i que per la nit són 6. Amb aquestes dades, els permisos de matrimoni, etc s’han de donar sí o sí, també si hi han problemes personals. Degut a casuístiques diverses i mancança d’efectius, pot ser que alguns es deneguin, però s’intenta donar els màxims permisos des de la Regió.

Es demana una reunió dels caporals amb els caps de l’àrea, ja que des de fa dos anys que no es fa. Es demana aquesta reunió per tenir més intercanvis d’opinions, novetats, problemàtiques, etc. Des de regió se’ns manifesta que com ja se sap, aviat hi haurà un nou cap i es faran les reunions pertinents, i que ho tenen en compte.

MONITORS DE TIR

Hi ha una problemàtica dins la formació de tir on molt dels monitors volen deixar de fer les tasques de monitors i demanen una solució, ja que no pot ser que els monitors facin les funcions dins l’equip i que quan fa falta un altre monitor, tant per la nova reglamentació o per qualsevol incidència dels formadors titulars, els monitors assignats a equip han d’anar a tir sense cap compensació. I sobretot amb la sensació que són un comodí.

 

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ REGIONAL TERRES DE L’EBRE 23 MAIG 2018