Tal com hem demanat anteriorment, esperem que aviat es pugui fer una reunió o consell de la Policia per poder avançar en tots els temes que tenim pendents, aturats o endarrerits. Com per exemple, les pagues que ens han de retornar (2013, 2014), nova promoció de mossos, formació continuada i un llarg etc.

Dit això, hi ha un tema que no deixa de ser important, molt menys si pensem en els mesos que portem de desprestigi cap al nostre cos: la celebració de Les Esquadres. Aquesta celebració té lloc normalment al mes d’abril i aquest any, amb la manca de govern, es va ajornar sine die.

Amb aquest ajornament, són massa companys els que de moment s’han quedat sense el seu reconeixement en forma de medalla o felicitació. Especialment aquest any, quan tot el cos es mereixeria una medalla per l’entrega, voluntat i riscos que es van viure amb els lamentables atemptats del mes d’agost, quan l’actuació exemplar dels mossos, amb molts companys ferits, va guanyar-se el reconeixement internacional.

A banda d’això, hi ha hagut moltes actuacions meritòries, com la detenció de qui va disparar i matar al sergent de la Policia Local de Gavà, amb tot el risc que es va viure per poder fer-ho, entre d’altres.

I tants i tants companys/es que s’han jugat la vida o han resolt diferents situacions en actuacions que potser no han tingut transcendència mediàtica, però que formen part del risc diari que afronten els agents per la seguretat de tots.

Venim de mesos complicats, on s’ha atacat i desprestigiat molt el nostre cos. On certes campanyes i interessos polítics han fet que tasques tan meritòries, com la feta durant els atemptats, quasi passin a un segon pla o ni es recordin. I no és just, ni pel Cos, ni pels companys que ho han patit, ni pel mateix ciutadà, que potser ha cregut que no té un cos policial tan eficient i professional com el que en realitat té.

Toca reconèixer la feina feta, als companys ferits, atropellats, apunyalats, agredits, ferits a l’explosió d’Alcanar… a tots.

Per aquest motiu hem demanat per escrit al DG Sr. Andreu Joan Martínez que faci les gestions oportunes per tal que se celebrin Les Esquadres, com més aviat millor, amb l’organització que mereixen en un any com aquest.

Descarrega’t el PDF: DEMANEM QUE SE CELEBRIN LES ESQUADRES COM MÉS AVIAT MILLOR

Descarrega’t la Carta a DG Sr. Andreu Joan Martínez