Aquest passat mes de juny li vam adreçar un escrit al Director General de la Policia per demanar que la Brigada Mòbil no realitzi servei nocturn d’estiu a la localitat de Salou. El motiu principal és la seguretat dels agents. I és que després de moltes hores de treball al torn de nit, en el viatge de tornada a Egara, el cansament i el sol de cara li passen factura al conductor.

De fet, se’ls planificava l’inici de servei des del Complex Egara a les 22:00 hores i la finalització a Salou a les 07:00h. Després cal sumar el possible perllongament de jornada més el viatge de tornada a Egara, la qual cosa suma un mínim de jornada de treball entre 10’30 i 11h, els dies que no es complica la feina.

Es pot entendre perfectament que després d’una jornada nocturna tan dilatada en hores i amb tot el cansament acumulat, el viatge de tornada d’hora i mitja amb sol de cara complica molt la conducció als agents i per tant implica posar en perill greu la seva integritat física i la d’altres ciutadans que circulin per la via. De fet ja són uns quants els ensurts que els agents han patit en el camí de tornada i suposen un clar risc que cal evitar.

En el darrer consell de la policia del dia 16 de juliol de 2018, l’Administració ens va informar que des del dia 10 de juliol, entre setmana els agents de la BRIMO que fan servei nocturn a Salou, en lloc de plegar a les 7:30h, poden plegar de dilluns a dijous a les 5h i de divendres a diumenge a les 6h.

Amb aquesta mesura, sempre segons l’Administració, quedava solucionada la problemàtica de l’enlluernament solar en el viatge de tornada i a més el Cap de la Unitat ha fet arribar a Prefectura la satisfacció general dels agents per la mesura.

El cert és que l’SME ha pogut parlar amb els agents afectats i ens han transmès que no s’ha solucionat encara el problema: segueixen plegant a la mateixa hora el cap de setmana i per tant, al viatge de tornada el problema persisteix. Entre setmana, tot i plegar abans, tenen el mateix problema ja que el sol segueix estant de cara en el transcurs del viatge.

És per aquest motiu que li hem tornat a insistir al Director General de la Policia perquè faci les gestions que cregui oportunes per tal d’evitar que la Brigada Mòbil hagi de realitzar servei nocturn d’estiu a la localitat de Salou.

 

Descarrega’t el PDF: BRIGADA MÒBIL SALOU. EL PROBLEMA CONTINUA