Aquest dilluns dia 16 de juliol del 2018 s’ha reunit el Consell de policia i s’han tractat els temes següents:

 

– Citacions de la DAI: l’Administració vetllarà perquè els agents no siguin citats quan estiguin de baixa, vacances o assimilats.

– Concurs accés mossos: El 3 de setembre s’inicia el curs bàsic a l’ISPC. L’Administració té la voluntat de convocar un nou concurs sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària.

– Concurs general: Entre finals de setembre i principis d’octubre es publicarà un concurs general de les categories de mosso, caporal, sergent i sotsinspector.

– Concurs Trànsit i ARRO: Hi ha voluntat de publicar un concurs de provisió d’aquestes dues especialitats però dependrà de la disponibilitat pressupostària. Si hi hagués disponibilitat (molt difícil), seria abans de finals del 2018. Si no hi ha disponibilitat, seria ja l’any 2019. I si tampoc hi hagués disponibilitat pel 2019, es convocaria concurs d’ambdues especialitats però només amb la finalitat de regularitzar els agents que hi són actualment.

– Acords Administració: El dia 20 de juliol hi ha convocada una Mesa General de la Funció Pública on s’abordaran tots els temes que parteixen d’acords i també dels pressupostos de l’Estat. Per exemple s’abordaran temes com el FAS, recuperació de les pagues del 2013 i 2014, etc. Pel que fa a la pujada retributiva del 1’75% prevista als pressupostos de l’Estat (1’50% retroactiva a gener del 2018 i 0’25% a 1 de juliol del 2018), no creuen possible que es pugui pagar a la nòmina de juliol i vetllaran perquè es satisfaci el més aviat possible.

– Possible increment hora extra: En aquests moments la situació pressupostària actual no permet abordar aquest tema.

– BRIMO (Salou i Lloret): Des del dia 10 de juliol, entre setmana els agents de la BRIMO que fan servei nocturn a Salou, en lloc de plegar a les 7:30h, poden plegar de dilluns a dijous a les 5.00h i de divendres a diumenge a les 6:00h. Amb aquesta mesura queda solucionada la problemàtica de l’enlluernament solar en el viatge de tornada. A més el Cap de la Unitat ha fet arribar a Prefectura la satisfacció general dels agents per la mesura.

– Pla carrera professional USC: La DGP demanarà autorització per poder reprendre les reunions que tracten sobre aquest tema.

– ÀGORA: l’Administració farà el possible per pagar tan aviat com es pugui. No ens donen cap data concreta.

– Compensació 8 euros per treball de 12 o més hores en cap de setmana: A la nòmina de juliol es pagaran les compensacions meritades els mesos d’agost, setembre i octubre de 2017. Intentaran pagar tan aviat com es pugui sense concretar data, les compensacions meritades els mesos de novembre i desembre de 2017 i les de gener de 2018.

– Jubilació anticipada: l’Administració pren el compromís de fer tot el possible perquè la jubilació anticipada sigui una realitat al CME, com més aviat millor.

– Canvi d’uniformitat: A partir del setembre els reprendran les reunions relatives a aquest tema i es continuarà endavant amb el procés. En tot cas, amb la situació pressupostària actual, no sembla que sigui possible fer el canvi d’uniformitat l’any 2019.

– Comissaria Banyoles: Es preveu que les obres comencin a finals del 2018 o inicis del 2019 i que finalitzin aproximadament el mes de setembre del 2019.

– Tatuatges: La proposta d’instrucció ja està tancada i és imminent el canvi normatiu.

 

Descarrega’t el PDF: CONSELL POLICIA 16 JULIOL 2018