La decadència de les Àrees Centrals que desenvolupen la seva tasca al COMPLEX CENTRAL EGARA, ja fa temps que ha sobrepassat els límits de paciència dels efectius que la componen, tant en l’àmbit laboral com amb vestuari, material, disponibilitat, acumulació d’hores, impagaments de dietes, exclusió de vals de roba… un llarg catàleg de menyspreus que denota la falta de comprensió i sensibilitat envers els efectius als quals l’organització i la ciutadania requereix en els àmbits més especialitzats dins el Cos dels Mossos d’Esquadra. Llàstima que l’Administració no s’apliqui una Carta de Serveis com tenim els Moss@s!!!

Començant per la punta de llança dels GEI, amb una disponibilitat que voreja l’esclavisme, podem seguir amb la Unitat Central de delictes informàtics, amb material que dista molt dels resultats excel·lents que obtenen i que els mereix el reconeixement dels Jutges i Fiscals, que entenen de les causes en les quals participen; podem passar per la unitat canina, a la qual els seus integrants han hagut de comprar arnesos de la seva pròpia butxaca pels gossos; vehicles amb més de 200.000 kilòmetres, que ja fa temps que ha caducat la seva vida útil, realitzant viatges a Madrid per formació o serveis arreu del territori; la falta d’uniformitat tècnica de qualitat per a les funcions que es desenvolupen, igual que els TEDAX-NRBQ, amb una alta provisionalitat dels seus membres i reciclatge de peces de roba com les granotes de segona mà d’altres unitats…

Podríem seguir amb BRIMO –que dir dels serveis a Sitges amb quilometratges i cansament al retorn del servei, que es podrien evitar quan realment no hi ha problemes d’ordre públic-, ESCORTES que són els moss@s que tant serveixen per a un Minerva, un servei al metro o a l’aeroport fins fa poc, i de ben segur que les altres unitats com subsòl, aquàtica o mitjans aeris estan de forma similar. O mirar cap a la CGIC i les seves acumulacions d’hores, amb manca de formació continua especialitzada d’agents i ocupació de places per agents sense curs d’especialitat, valises, “pinganillos”; o la DPC, amb manca de vals de roba, doncs amb la bata corporativa, l’Administració ja et deixa anar pel territori a realitzar inspeccions oculars.

Des de l’SME creiem que el costum i la resignació de molts dels integrants del CME que han vist l’evolució cap al moment actual, no ha de servir d’excusa per mirar cap a un altre lloc i hem de ser valents per tal que les condicions i abusos per part de l’Administració i d’alguns gestors policials no sempre hagin d’acabar en un contenciós, repercutint en la salut, moral, empenta i motivació dels treballadors de la seguretat pública de Catalunya.

LA SOLUCIÓ NO ÉS LLEPAR-SE LES FERIDES I PENSAR QUE ELS ALTRES ESTAN IGUAL O PITJOR, la solució és denunciar-ho, dir prou i reclamar laboralment les condicions mínimes de seguretat i l’acompliment dels Acords Vigents que ens afectin. I amb això pots confiar en l’SME i el seu equip humà.

Sabem que és una tasca feixuga, però la teva tasca també ho és i l’Administració acostuma a mira cap a un altre costat en lloc de ser un aliat de confiança per tal de complir els objectius del CME. Queda clar que si tu no canvies, ells guanyen!

Tal com hem dit en altres ocasions, el material està obsolet, ja siguin equips informàtics, vehicles, vestuari o equipaments de les diferents unitats i serveis centrals del Cos. Hem assumit unes condicions precàries com a un fet normal, quan el normal és que les unitats tinguin el material òptim i renovat per tal de treballar eficaçment i amb seguretat.

Us animem a seguir-nos pel canal TELEGRAM de l’SME @smemossos i a fer-nos arribar les vostres propostes a través dels delegats de l’SME, telefònicament o a través del correu específic sme@sme-mossos.cat i així poder continuar treballant perquè la vostra veu s’escolti i aconseguim millores per tots!!!

 

Descarrega’t el PDF: LA DECADENCIA DELS SERVEIS D’EGARA