Any rere any, es va demostrant que els estius són molt problemàtics i que cada cop som menys agents al carrer per respondre a les incidències que van sorgint.

Des del sindicat s’ha de vetllar pels drets i deures dels treballadors i lluitar perquè les condicions de treball siguin les millors possibles. De la mateixa manera que no podem permetre que es planifiquin jornades de treball contínues en condicions perilloses, no es pot fer cas omís als incidents que estem patint cada estiu.

El volum de feina ha crescut molt els últims anys, sobrepassant la capacitat de resposta del CME, atesa la manca d’efectius que existeix a l’ARRO.

A aquesta circumstància cal sumar que a Salou existeix un col·lectiu de persones que delinqueix de forma continuada i organitzada: venda ambulant i altres fets il·lícits, amb una fàcil coordinació de crida entre els veïns. La manca d’efectius a l’ARRO combinada amb un pla d’estiu insuficient i pobre, que no aporta la dotació dels efectius necessaris per cobrir el gran augment de població que pateixen les poblacions costaneres, fan que situacions com les d’aquesta setmana es repeteixin cada any per aquestes dates.

Tal com es demostra, aquests incidents són molt violents i sempre en surten un o més agents ferits. D’aquesta manera entrem en un cercle viciós on els agents ferits no poden treballar, es redueixen encara més els efectius disponibles i tornem a trobar a agents davant d’incidents violents sense el suport necessari.

Per això des de l’SME exigim més efectius: tant per l’ARRO com per al pla d’estiu a territori. I sobretot, més serietat en relació a la seguretat dels agents.

 

Descarrega’t el PDF: EL GRAN PROBLEMA DE SEMPRE: EFECTIUS INSUFICIENTS