Els companys i companyes destinats a l’Oficina d’Atenció al Menor (OAM), igual que la resta d’unitats del CME, fa anys que pateixen les retallades, amb manca de personal per assolir tota la càrrega de feina que s’ha generat, que fins ara han tirat la feina endavant amb voluntat de servei.

Aquest sobreesforç, denunciat per l’SME, ha provocat un augment en CÀRREGUES DE FEINA dels agents allà destinats, els quals han anat assumint tasques molt per sobre de les òptimes i desitjades. A canvi, no se’ls reconeix aquest esforç, que ja s’ha convertit en quelcom quotidià per a una unitat històrica i amb gran reputació per poder anar destinat, i que ara s’ha convertit en una destinació gens atractiva.

Des de fa molt temps, la realitat envers la feina i les necessitats d’aquesta oficina han canviat radicalment: es troben amb una problemàtica i un augment desorbitat de menors que arriben sense referents familiars a Catalunya, convertint-se en una emergència social a la qual les diferents administracions acostumen a ser lentes en donar solucions i ràpides a l’hora de buscar la notícia per fer el titular als mitjans.

La càrrega burocràtica, en molts casos excessiva i innecessària per part de l’organització interna del Cos, així com la manca de personal i diferenciació clara de funcions per part de la DGAIA o Fiscalia de menors, porta a assumir funcions per part dels agents que es veuen incapaços de poder gestionar-les. En moltes ocasions, amb RISCOS DE TRANSMISSIÓ DE MALALTIES CONTAGIOSES, que s’estenen a familiars, amics o d’altres ciutadans amb els quals puguin tenir contacte.

És per això que instem al Director General de la Policia:

– A què prengui les mesures escaients per tal de reconduir la situació amb la Fiscalia de Menors, la DGAIA i els diferents actors implicats, per tal que els agents del CME tornin a fer estrictament de POLICIES, dimensionant els efectius reals actualment necessaris a l’OAM.

– Resoldre els problemes d’inseguretat a la sala d’espera de la Fiscalia de Menors, on s’han donat casos de robatoris d’objectes personals. Entre ells, intenten furtar als ciutadans, agreujant el fet que molts d’aquests menors són portadors de malalties contagioses com SARNA i/o HEPATITIS.

– Que s’estableixi per escrit els procediments específics i guia per les gestions de l’OAM, amb solucions a l’acumulació de feina de l’oficina, reanalitzant el llistat de tasques encomanades a l’OAM i dotant-la de material, personal i mitjans. També, que es doni formació a l’OAM sobre procediments, legislació, autoprotecció i aquesta es faci extensiva a la resta d’operadors amb menors del CME.

Agraïm la confiança dels efectius de l’OAM cap al Sindicat SME per tal de buscar solucions reals efectives a les seves necessitats i seguirem fent les gestions oportunes tal com ens han demanat.

Us animem a fer-nos arribar les vostres propostes a través dels delegats de l’SME, telefònicament o a través del correu específic investigacio@sme-mossos.cat i així poder continuar treballant perquè la vostra veu s’escolti i aconseguim millores per tots!!!

 

Descarrega’t el PDF: SATURACIÓ OFICINA ATENCIÓ MENORS