Arran dels fets que estan patint els companys en moltes destinacions, on els menors no acompanyats (MENA) pernocten tant a les parts públiques de les comissaries del CME com de Guàrdia Urbana de Barcelona, des de l’SME hem de fer un recordatori de les mesures a prendre davant de possibles riscos biològics com la SARNA:

La SARNA s’estén ràpidament amb el contacte amb la gent, tocant-se pell amb pell, afavorint-se en condicions d’amuntegament. Les irritacions patides acostumen a anar acompanyades de petits granets o irritacions als plecs dels dits i de la pell, canells, colzes, genolls, pits, penis, esquena… afegint una forta picor per tot el cos, sobretot a la nit.

Aquests símptomes poden aparèixer per primera vegada, si mai s’ha estat infectat, en un mes o mes i mig. Si la persona ha estat contagiada anteriorment, poden passar diversos dies fins a l’aparició dels primers símptomes. El diagnòstic i tractament posterior el farà el metge de la mútua. Així doncs, no dubteu en anar al metge pel diagnòstic i possible tractament.

També es pot produir en compartir roba, tovalloles, mantes, llit, etc.

LA ROBA DE TREBALL NO S’HA DE GUARDAR O
BARREJAR AMB LA ROBA DE CARRER!

LA ROBA HA DE RENTAR-SE AMB AIGUA CALENTA (60º C)

La infecció es propaga amb facilitat, tant als que conviuen al mateix indret, com a la parella sexual de l’afectat i família amb contacte estret i prolongat.

La vida de l’àcar de la SARNA pot viure fora de la persona entre 2-3 dies, mentre que l’àcar femení pot durar fins a 1 mes.

La situació a la qual ens ha abocat la mateixa DGP, no prenent les mesures proposades pels representants dels treballadors, i advertida des de fa mesos per part de l’SME arran de la saturació i col·lapse del servei a l’OAM i de les deficiències de funcionament de la DGAIA a l’hora de fer-se càrrec dels MENA, és per aquest motiu que des de l’SME EXIGIM:

Que es donin les ordres oportunes per desinfectar totes les àrees, vehicles i espais on hagin estat els MENA durant aquests dies i s’apliqui el PNT de riscos biològics d’ofici.

 

Descarrega’t el PDF: AMB LA SARNA NO S’HI JUGA!