Aquest dilluns dia 17 de setembre de 2018 s’ha reunit el Consell de policia i s’han tractat els temes següents:

 

– Concurs accés mossos: El 3 de setembre de 2018 va iniciar el curs bàsic a l’ISPC i els nous agents s’incorporaran a les pràctiques el juny de 2019. L’Administració té la voluntat de convocar un nou concurs sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària. De fet, la intenció és tirar endavant els pròxims anys un parell de concursos amb 750 places oferides a cadascun d’ells.

– Concurs general: Entre finals de setembre i principi d’octubre es publicarà un concurs general de les categories de mosso, caporal, sergent i sotsinspector. No ens poden informar encara del nombre de places que s’oferiran.

– Concurs Trànsit i ARRO: Hi ha voluntat de publicar un concurs de provisió d’aquestes dues especialitats però dependrà de la disponibilitat pressupostària. Si hi hagués disponibilitat (molt difícil), seria abans del final de 2018. Si no hi ha disponibilitat, seria ja el 2019. I si tampoc hi hagués disponibilitat pel 2019, es convocaria concurs d’ambdues especialitats però només amb la finalitat de regularitzar els agents que ja hi són actualment. Respecte a la resta d’especialitats, també hi ha voluntat de publicar concurs en els mateixos termes que les anteriorment citades.

– Acords Administració: Demà 18 de setembre hi ha convocada una Mesa General de la Funció Pública on s’abordaran alguns temes que parteixen d’acords i també dels pressupostos de l’Estat (retribucions 2018, etc). D’altres temes els abordaran en altres reunions de grups de treball que s’han creat (pagues extres 2013 i 2014, productivitat, etc.).

– Demanem la creació d’una Mesa Sectorial de Mossos on poder negociar tot allò que ens afecta tal com ja tenen bombers o funcionaris de presons, però ens diuen que no pot ser perquè va contra normativa, ja que l’EBEP diu que les meses sectorials han de penjar de la Mesa General i nosaltres no hi estem representats.

– Possible increment hora extra: En aquests moments estan treballant per implementar un pla bianual d’actualització de l’import de l’hora extra.

– Pla carrera professional USC: La DGP ha demanat autorització per poder reprendre les reunions que tracten sobre aquest tema. Ja tenen llum verda per tornar a reprendre les reunions i per tant ben aviat es tornarà a treballar aquest pla.

– ÀGORA: L’Administració pagarà per aquest Dispositiu aquest pròxim mes de novembre.

– Compensació 8 euros per treball de 12 o més hores en cap de setmana: Abans de finals d’any 2018 pagaran un nou semestre d’aquesta compensació. A partir del 2019, s’anirà pagant la compensació trimestralment.

– Jubilació anticipada: L’Administració pren el compromís de fer tot el possible perquè la jubilació anticipada sigui una realitat al CME com més aviat millor. Ja han realitzat els primers contactes polítics.

– Tatuatges: La proposta d’instrucció ja està tancada i és imminent el canvi normatiu.

– Es continuarà treballant pel canvi d’horari de l’especialitat de Trànsit. En tot cas, el canvi horari s’implementaria a partir de l’1 de febrer del 2019.

– L’Administració ha encarregat de fer una auditoria dels serveis de recepció de les comissaries per tal de valorar quines millores cal dur a terme després de l’atemptat de Cornellà.

– A propòsit del darrer tram que resta per aplicar-se de l’acord d’equiparació a bombers signat l’any 2008, l’Administració ha demanat incloure l’import necessari als pressupostos de 2019.

– Al mes d’octubre es pagaran les compensacions per les eleccions del 21 de desembre de 2017.

– Pel que fa a l’ús de tapaboques, ens informen que correspon als comandaments valorar la necessitat de fer-ne ús a partir dels riscos de cada moment.

– Demanem poder fer ús de les instal·lacions esportives d’Egara per tal de poder fer un manteniment físic adequat, però ens diuen que cal valorar si el cost que representaria tenir obert i vigilat a tota hora compensaria pel manteniment físic assolit i l’ús que li donessin els agents.

– ARRO de la RPMS està pendent de ser ubicada a la terminal 1 del Prat però tot està pendent de la cessió d’un edifici per part d’AENA. El mateix passa amb TEDAX i Canina.

– El tancament d’alguns sectors de trànsit, en cap cas afectarà els drets adquirits pels agents.

– El dia de les esquadres es farà el 26 d’octubre. Aquest any s’han incrementat les felicitacions i condecoracions en un 100%. Seran, a banda de les que puguin ser externes, 650 condecoracions internes i 7200 felicitacions internes.

– Sobre el conflicte col·lectiu de treball, el Secretari General proposa 3 línies de treball:

Dels 15 punts presentats hi ha 6 punts que depenen directament departament d’Interior i es posarà solució imminentment (equiparació bombers, Àgora, hores extres, Pla carrera USC, compensació nits i festius…). Sobre aquests 6 punts es crearia un primer grup de treball

Per altres temes sobre quals interior pot influir directament, com poden ser la jubilació anticipada o la manca d’efectius, es crearia un segon grup de treball per instar a crear una mesa de negociació específica

Hi ha altres assumptes on no té influència directa el departament (per exemple les pagues extres 2013 i 2014) i es proposa crear una comissió de treball per saber com es pot influir perquè es resolguin aquestes demandes.

Aquesta tarda el Secretari General proposa una data per la setmana vinent per veure com es comencen a preparar aquests grups de treball.

 

Descarrega’t el PDF: CONSELL POLICIA 17 SETEMBRE 2018