Com bé sabeu, des de l’SME es va demanar que per atorgar les felicitacions i medalles corresponents a l’exercici policial 2017 es tingués en compte l’esforç i vàlua dels companys que havien participat en actuacions meritòries, rellevants o destacades i molt especialment, durant els atemptats patits a casa nostra, gestionats amb una excel·lent resposta per part dels integrants del Cos de Mossos d’Esquadra.

Som coneixedors del fet que moltes intervencions queden en l’oblit i només rebem la satisfacció de la feina ben feta o l’agraïment del ciutadà, tot i ser mereixedores d’un reconeixement públic institucional com pot ser una felicitació o medalla. Aquest tràmit no sempre es dóna per un topall limitat imposat per l’organització i no reconegut per part d’anteriors Prefectures.

Pensem en els atacs terroristes soferts durant el 2017, amb agents a l’UCI per explosions; atropellaments o neutralitzacions de terroristes; actuacions meritòries com les efectuades a Gavà arran el tràgic decés del sergent Jorge C.C de la Policia Local; lesionats d’ordre públic amb els dits trencats per càrregues policials o línies al Parc de la Ciutadella. TOTS I CADASCUN D’ELLS ES MEREIXEN UN RECONEIXEMENT. També el mereixen un gran nombre dels mossos anònims que van contribuir amb la seva feina, estant de vacances i presentant-se a treballar, descartant falses alertes arma en mà, sobre els teulats d’edificis de Ciutat Vella o assegurant perímetres i traslladant ferits o ciutadans confinats fins a llocs segurs. També van fer accions que són mereixedores de reconeixement!!!

Un cop ens anem assabentant que molts companys i companyes no veuran reconeguda la seva tasca, TOT I HAVER DEMANAT QUE AQUEST ANY LES CONDECORACIONS FOSSIN “GENEROSES”, instem a la DGP o bé a la Prefectura, perquè es convoqui una segona comissió de valoració per tal de fer palesa la gran tasca efectuada pels integrants del Cos de Mossos d’Esquadra, que no volem que quedi en l’oblit. Encara i són a temps!!!

Aprofitem també des de l’SME per demanar que s’acceleri la signatura i entrada en vigor de l’actualització normativa d’uniformes i distintius, per tal de dotar al Cos de Mossos d’Esquadra i potenciar la cohesió grupal que reforci el sentiment de pertinença a les diferents destinacions i especialitats del CME.

Descarrega’t el PDF: PETICIÓ PER PART DE L’SME D’UNA NOVA COMISSIÓ PER VALORAR CONDECORACIONS