De la darrera reunió de la subcomissió de materials i equipaments del CME s’informa de les següents novetats que s’estan realitzant en les diferents especialitats (“Famílies”) del CME.

DE L’ESPECIALITAT DE TRÀNSIT:

  • Referent als vehicles                                                  

Els colors del material de trànsit han estat modificats buscant imatge i seguretat, amb un fort impacte visual respectant la imatge corporativa del CME. Actualment s’està treballant amb dos models de prova: per una banda el Seat León, amb unes bones prestacions, tot i que la seva ergonomia no acaba de convèncer. Per això que s’estudia també la possibilitat de provar un vehicle de gamma superior com seria el Seat Alhambra.

De les furgonetes es treballa amb el model MB Vito, però sense descartar altres models, com podria ser la Sprinter. La primera, molt testada i amb una bona acollida en el servei.                                     Per les motocicletes, es faria una renovació mirant el llarg termini. Està previst adquirir per sistema rènting 200 unitats i progressivament fer una substitució de 40 unitats cada any, retirant aquelles que no compleixin amb els mínims de seguretat.

  • Referent a l’equipament

Els guants de trànsit estan en licitació i es preveu la seva arribada per Nadal. i per la primavera 2019 els guants d’estiu. En aquesta partida estarien inclosos el Grup Regional Motoristes de BCN. També en licitació el nou pantaló de treball i el pantaló operatiu per Bòxer.

DE L’ESPECIALITAT USC:

  • Nova uniformitat. S’espera tenir-la operativa el primer trimestre del 2020. Actualment se segueix treballant en millores tant pel que fa a la confecció del teixit com a la composició dels elements operatius (butxaques i d’altres).
  • Funda d’armilla. S’està treballant per millorar les seves condicions tècniques davant la problemàtica que presenta la seva transpiració amb les suors.
  • Guants antitalls. Amb licitació (6.050 unitats), es farà entrega el 2019, amb millores en la membrana que protegeix de fluids. Els actuals no disposen d’aquesta protecció.
  • Gorra d’intervenció de paisà. Ja són operatives.
  • Jaquetes per a la unitat d’investigació. Han estat provades i testades. Actualment en licitació.
  • Vehicles. En estudi la seva renovació amb la modalitat rènting. És imminent la substitució de vehicles de transport de trasllats penitenciaris (autocars de trasllats).
  • Mitjans audiovisuals (càmeres fotogràfiques, vídeos i equips de gravació). Pendent de licitació. Afecta a tot el Cos.

Com a nota a destacar, la nova promoció sortint d’ISPC ja disposarà de la nova armilla i funda.

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ DE LA SUBCOMISSIÓ DE MATERIALS I EQUIPAMENT