El dia 19 Setembre del 2018 hi ha hagut reunió regional de la RPMB entre els representants de l’Administració, el nou equip directiu i les organitzacions sindicals representatives. Aquí us fem un breu resum dels temes que s’han tractat.

 • SARRIÀ. Obertura de la nova comissaria durant l’any 2019, sense data concreta.
 • OAC CATALUNYA. Obertura durant el 2019, ja que s’està fent una peixera amb més seguretat. Els convenis són tots signats i a instàncies del Departament, per tal d’adequar l’espai de treball a les exigències de seguretat, provocarà un retard en la seva reobertura.
 • LES CORTS I HORTA. Instal·lació de noves càmeres (progressivament a la resta de destinacions).
 • SANT ANDREU. Electrificació de les portes d’OAC i accés a l’interior de l’ABP.
 • SANTS – OAC. Reunió pendent amb ADIF per millorar la seguretat de l’OAC.

La resta d’ABP’s i llocs de treball són pendents d’una nova auditoria per tal d’augmentar les mesures de seguretat (càmeres, pilones, jardineres, portes, servei peixera…)

 • SALA 112. Encara no està definida la nova ubicació ni la data de trasllat. Des de l’SME incidim en les càrregues de treball, denegació de permisos i dificultat en el gaudiment dels descansos reglamentaris.
 • RENOVACIÓ PARC MÒBIL. No s’ha iniciat ni el procés de licitació, perquè encara no hi ha pressupostos. La manera actual de contractació de vehicles provoca que la manca de vehicles per serveis (FURA) o USC, en cas de reparació important o sinistre, no comporti la seva substitució.
 • DENEGACIÓ AP’S. Per part de la regió volen comptabilitzar el % d’AP’s denegats, per la qual cosa insta que es demanin SI o SI per l’ATRI, tot i que abans ja se sàpiga que seran denegats
 • ARRO. Davant els rumors del seu possible trasllat a una altra ubicació, ens confirmen que no es traslladaran a cap lloc.
 • GRUP REGIONAL MOTOS. S’ha elevat a la comissaria tècnica la possibilitat de nova ubicació i reconeixement de Nivell 2. La reestructuració del Decret no es contempla avui en dia per crear oficialment aquesta destinació.
 • ACD. Lliurament de medicaments: hi ha una proposta de regulació per tal de fer lliurament de medicaments. Per la roda prevista pel pròxim 1 de febrer, tot indica que per calendari es posposarà, tenint en compte el vinent concurs general i les noves incorporacions.
 • MENA. Des de la Conselleria i la Prefectura s’està parlant amb Benestar Social i DGAIA per tal de trobar una situació a l’actual problemàtica. Aviat s’incorporarà personal administratiu per reforçar les tasques a l’OAM.
 • GUÀRDIES INVESTIGACIÓ RPMB: El model actual es revisarà, però ara com ara seguirà igual. Demanem tenir còpia de l’Ordre de servei per tal de valorar si respecta la Directriu Tècnica 3269/2016.
 • FELICITACIONS: Ens informen que s’ha fet una revisió de queixes fetes mitjançant NI, del lliurament de felicitacions arran dels atemptats. Per a totes les que han estat acceptades (ARRO, GUILLES, FURES, SRC, etc.) s’anirà informant els implicats i els hi seran entregades a posteriori.
 • SERVEI DUMA: Es plantegen les peculiaritats del servei i es demana instal·lació de grill i altres millores sol·licitades pels companys.
 • SERVEI TRADUCTORS: Es comenten diverses incidències amb el servei de traducció i procuraran millorar les disfuncions detectades.
 • MATERIAL ORDRE PÚBLIC O ESPECÍFIC D’UNITATS: Se sol·licita un inventari del material destinat a les ABP’s, per tal que sigui operatiu i dimensionat a les necessitats actuals i perquè la Comissaria General Tècnica faci els informes pertinents per equipar les destinacions, de la mateixa manera que els auriculars interns, braçalets identificadors, armes de dimensions més reduïdes, fundes de camals, etc.

Us animem a seguir-nos pel canal TELEGRAM de l’SME @smemossos i a fer-nos arribar les vostres propostes a través dels delegats de l’SME, telefònicament o a través del correu específic rpmb@sme-mossos.cat i així poder continuar treballant perquè la vostra veu s’escolti i aconseguim millores per tots!!!

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ REGIONAL RPMB 19-09-18