Aquest dimecres10 d’octubre s’ha celebrat el Congrés extraordinari del sindicat SME.

En el decurs del mateix, entre d’altres, s’ha debatut i sotmès a votació el pla general d’actuació de l’organització, la gestió duta a terme pels diferents òrgans de representació,  i per acabar, s’han escollit els nous càrrecs de l’estructura organitzativa del sindicat.

En el Congrés, s’ha aprofitat per fer una anàlisi de l’actualitat. Des de l’SME som conscients que la situació actual que estem patint els mossos d’esquadra, és delicada en molts aspectes, tant des dels actuals contexts polítics, com des de les actuals relacions laborals amb l’Administració. És evident, que és en aquests contexts laborals on els sindicats hem de tenir un paper molt actiu per intentar aconseguir millores pels treballadors que formem part d’aquest cos policial.

En aquest aspecte, és conegut per quasi tots vosaltres, que al llarg d’aquest temps l’SME:

 • Mai ens hem quedat aturats enfront qualsevol situació de fer accions per defensar al col·lectiu o dur a terme mesures de protesta per aconseguir millores pel mateix.
 • Sempre hem estat disposats a establir reunions amb la resta d’organitzacions sindicals per tal de fer front comú quan ha estat necessari.
 • També hem considerat com a element important el mantenir reunions amb els diferents partits polítics per tal d’aconseguir millores com podríem esmentar l’assoliment al Parlament de Catalunya de la disposició d’armilles de manera gratuïta i individualitzada pels mossos d’esquadra.
 • Hem mantingut una constant activitat amb el màxim nombre de mitjans de comunicació per fer possible aquesta defensa, i a la vegada donar a conèixer la situació real del cos.
 • Hem fet sindicalisme actiu, sense falses promeses i populismes.
 • I així, un llarg etcètera.

Tot i això, possiblement hi haurà coses que no haurem fet bé. Ens cal fer autocrítica.

Sabem que no som perfectes, i que el desgast tant a nivell individual com d’organització, ha estat majúscul en aquest temps, però ….. que ningú s’equivoqui, no ens aturarem!

És notori, que entre un bon gruix dels treballadors que formem el cos de mossos d’esquadra, a dia d’avui no existeix una bona percepció dels diferents sindicats, i des de l’SME, volem canviar aquesta dinàmica que no deixa de ser negativa pel col·lectiu.

Estem convençuts que tots plegats ho aconseguirem!

Davant l’exposat, aquest sindicat afronta el present i el futur amb una reestructuració organitzativa a nivell de càrrecs i funcions que han estat aprovats pel Congrés.

La finalitat és poder continuar amb aquells aspectes que han funcionat, i a la vegada, innovar i establir noves maneres de treballar i fer noves accions reivindicatives, que com a organització sindical, estem convençuts que donaran els seus resultats.

Per acabar, amb l’objectiu de dotar de transparència i publicitat als canvis aprovats pel Congrés, us donem trasllat dels mateixos.

 • La màxima representació del sindicat recau amb en Ramon López, que passa a ser el nou Secretari General del SME.
 • Qui fins ara havia estat Secretari General del SME en Toni Castejon deixa aquestes funcions i les de comunicació i xarxes per passar a ser Portaveu del sindicat.
 • En Ricard Castro, ocuparà el càrrec de Vice-secretari General com fins ara.
 • Na Raquel Afonso assumeix la Secretaria d’Organització del sindicat.
 • En Pere Fernàndez passarà a fer-se càrrec de Comunicació i Xarxes.
 • Pel que fa els Serveis jurídics, les advocades Blanca Gifré i Valentina Mazzoni, essent més que demostrada la seva vàlua en els seus àmbits, continuaran estant al capdavant d’aquests serveis tan importants en un sindicat policial.
 • Respecte als delegats territorials, els possibles canvis que es poguessin produir, s’aniran informant en cada demarcació.

Estem més que convençuts que la composició dels òrgans i càrrecs del sindicat que sorgeixen d’aquest Congrés, continuaran fent del sindicat SME, un sindicat de referència en el si dels Mossos d’Esquadra. Hem estat, estem i estarem, al teu servei.

No ens aturarem! Tots plegats, ho aconseguirem!

Sempre Moss@s Esquadra

 

Descarrega’t el PDF: CONGRÉS EXTRAORDINARI SME ACTUALITAT, CANVIS, NOUS REPTES